Yerli otonun CEO’suna tam 10 sorum var!

KASIM ayı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde açıklanan 5 babayiğit ile ‘yerli otomobil’ projesini hayata geçirmek için 7 yıl sonra ikinci adım atıldı.İkinci adım diyorum...

KASIM ayı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde açıklanan 5 babayiğit ile ‘yerli otomobil’ projesini hayata geçirmek için 7 yıl sonra ikinci adım atıldı.

İkinci adım diyorum çünkü biliyorsunuz ilk adım 2011 yılı başında yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TÜSİAD toplantısında gündeme getirdiği ancak 6 yıl içinde istenen sonucun alınamadığı bir girişimdi. Hatırlarsınız İsveç’ten prototipler getirilmiş ve TÜBİTAK tarafından üzerinde geliştirilmeye çalışılmıştı. Ancak beklenen ilerleme kaydedilemeyince Erdoğan, 24 Mayıs 2017 tarihli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda projeyi yapacak babayiğitleri bulma görevini Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’na vermişti. Kasım başında da Beştepe’de hepinizin bildiği gibi Erdoğan tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TOBB koordinasyonunda projeyi gerçekleştirecek ‘Ortak Girişim Grubu’ yani 5 babayiğit açıklandı.

7 AYDA CEO ATANDI
Babayiğitler 7 ay önce belli oldu olmasına ama yerli bir marka yaratma hedefi ile çıkılan yolculukta, şirket kurma ve CEO atanması ancak 31 Mayıs’ta tamamlandı. Şirketin başına Alman Bosch’tan CEO olarak atanan Gürcan Karakaş’ın ise görevine 1 Eylül 2018 tarihi itibarıyla başlayacağı açıklandı. Yani yine bir bekleme süresine girmiş durumdayız.

1 Eylül’de görevine başlayacak Gürcan Karakaş, sorularıma şimdilik kısıtlı cevaplar verdi.

Evet Türkiye bu kez gerçekten yerli otomobil konusunda ciddi adımlar atıyor. Aracın elektrikli olmasını da başlı başına geleceği yakalamak adına önemli görüyorum. Ama sanki işleyiş biraz yavaş ilerliyor gibi... 5 babayiğit arasında gizlilik anlaşması yapıldığı için neler olduğuna ilişkin kimseden de bir bilgi alamıyoruz. Ama görünen o ki, babayiğitlerin açıklanması ile Karakaş’ın 1 Eylül’de görevine başlaması arasındaki süre 10 ayı geçecek.

İŞTE O SORULAR
Şimdi bu noktada Sayın Gürcan Karakaş’a da sorduğum ama henüz resmi olarak göreve başlamadığı için kısmi cevaplar aldığım kafamdaki soruları sıralamak istiyorum;

1- Yerli otomobil projesinin şirketleşmesi ve CEO atanması 7 ay sürdü. CEO kuşkusuz önemli ama daha da önemlisi atayacağınız ekip. Yani Ar-Ge, pazarlama ve üretim alanlarına uygun kişiler ne zaman atanacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borusan, Mercedes ve Audi de satacak 16 Eylül 2019 | 337 Okunma Çevre mi kar mı? 12 Eylül 2019 | 66 Okunma Onların işi yıldız yaratmak! 11 Eylül 2019 | 103 Okunma Hurda teşviki kalıcı olmalı 09 Eylül 2019 | 145 Okunma Daralan pazarın yarattığı rekorlar 02 Eylül 2019 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar