Lokomotif sektöre ‘amiral’ desteği

Uzun süredir kanser tedavisi gören annemi, ‘Tam her şey yoluna giriyor’ derken bir anda kaybettim, yıkıldım... Yani 2017’i istesem de hiç bir zaman unutma şansım yok, çünkü annemin yattığı yer bana hep...

Uzun süredir kanser tedavisi gören annemi, ‘Tam her şey yoluna giriyor’ derken bir anda kaybettim, yıkıldım... Yani 2017’i istesem de hiç bir zaman unutma şansım yok, çünkü annemin yattığı yer bana hep hatırlatacak. Ama kuşkusuz hayat durmuyor, devam ediyor.

Mesleki olarak 2017 yılına baktığımda otomotiv sektörüne ilişkin hemen hemen tüm gelişmelerin ‘Hürriyet Dünyası’ndan takip edildiğini söyleyebilirim. Sadece son 3 ayda hurriyet.com.tr’de de yayınlanan otomotiv haberleriyle birlikte haftada 4 milyonun üzerinde kişi, sektöre ilişkin gelişmeleri Hürriyet’ten okumuş.

Bu Hürriyet olarak hem otomotiv sektörüne verdiğimiz önemi, hem de sektörün gelişimi için sarf ettiğimiz çabayı ortaya koyuyor. Yani Hürriyet, tüm yazılı ve internet basınında olduğu gibi otomotivde de açık ara en büyük amiral gemisi olduğunu bir kez daha gösterdi. 2017 yılında birçok haberimiz hükümet nezdinde de ses getirdi. 2016 yılının son aylarında bir gece ansızın yapılan ÖTV artışı ve matraha dayalı yeni sistemin etkilerini geçtiğimiz yıl sadece Hürriyet gündeme getirdi ve getirmeye devam ediyor. Yeni ÖTV sistemiyle her ay gizli zammın devreye girdiğini, hem sektörün hem tüketicinin kafasının karıştığını ve bunun değişmesi gerektiğini sürekli gündemde tuttuk. Sonuç olarak geçtiğimiz hafta Maliye Bakanlığı’nın 2018’de matrah limitlerini artırmaya sıcak baktığı ortaya çıktı.2017 yılında diğer bir ses getiren haberimiz, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) yönelik zam haberleri oldu. Hükümet, 2018’de MTV oranlarının yüzde 40 artacağını açıklasa da, gerçek zammın yüzde 40’tan başlayıp 68’e çıktığını sadece Hürriyet yazdı. Bu haber üzerine oluşan tepkiler sonrası hükümet geri adım atarak, yüzde 40 zammı 25’e çekti. Yani yeni kademeli MTV sisteminde zam oranları yüzde 40 ila 68 arasından, yüzde 25 ile 50 arasına çekildi. Sonuçta yine zam var ama Hürriyet’in sorumlu yayıncılığı zammı bir nebze de olsa indirtmeyi başardı.

2017 yılına damgasını vuran bir diğer haberimiz ise ‘yerli otomobil’ ile ilgili gelişmeler oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 babayiğit tarafından yapılacak ‘Türkiye’nin otomobili’ projesini açıklarken, biz 2015 yılında İsveçli Saab’dan satın alınan ve TIR’larla Türkiye’ye getirilen 45 milyon dolar değerindeki platform ve prototiplerin çöp olduğunu yazdık. Bu haberi Türkiye sadece Hürriyet’ten okudu. Yine aynı şekilde kış lastiği ve engellilere yönelik haberlerimiz sonrası hükümetten adımlar atıldı.

YENİ SÜRPRİZLER YOLDA

2017 yılında yine otomotiv sektöründeki atamalara, yatırımlara, dünyanın bir çok noktasında fuarlara ilişkin özel haberlerde yine Hürriyet öne çıkıyordu. Düşünün henüz kendileri bilmezken aylar önce Doğuş Otomotiv’deki markalarının yönetimlerinin değişeceğini sadece Hürriyet yazdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borusan, Mercedes ve Audi de satacak 16 Eylül 2019 | 336 Okunma Çevre mi kar mı? 12 Eylül 2019 | 66 Okunma Onların işi yıldız yaratmak! 11 Eylül 2019 | 103 Okunma Hurda teşviki kalıcı olmalı 09 Eylül 2019 | 145 Okunma Daralan pazarın yarattığı rekorlar 02 Eylül 2019 | 116 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar