Babayiğitler için özel beyin avcısı

Okuyucular, arkadaşlarım, hatta yakın akrabalarım bile beni gördüklerinde ilk bunu soruyor, ben de hemen hemen hepsine, projenin ‘elektrikli otomobil’ olacağı için bir şansı olduğunu çünkü yeni kalkan bu...

Okuyucular, arkadaşlarım, hatta yakın akrabalarım bile beni gördüklerinde ilk bunu soruyor, ben de hemen hemen hepsine, projenin ‘elektrikli otomobil’ olacağı için bir şansı olduğunu çünkü yeni kalkan bu treni yakalama fırsatımızın olduğunu söylüyorum. Ama elimizi çabuk tutmamız gerektiğinin de altını çiziyorum.

Bu işin bir patronunun olmasını, bu kişiyi de ya içlerinden ya da dışarıdan bulmaları gerektiğini, 5 babayiğidin  koşulsuz bir şekilde bu kişiye destek olması gerektiğini tekrarlıyorum. Yani 5 babayiğidin sanki yeni kurulan bir startup (girişim) şirketine yatırım yaptıklarını düşünmelerini, şirketi ise kuran vizyoner kişinin yönetmesi gerektiğini,  aksi takdirde 5 kafadan ayrı ses çıkmasının projenin önündeki en büyük engel olduğunu söylüyorum.

‘BOSTON’LU DANIŞMAN

Son 1 aydır 5 babayiğit büyük bir gizlilik içinde çalışmalara devam ediyor ve ara ara bakanlar projeyle ilgili basına açıklama yapıyor. Ama bu açıklamalar da üretileceği yer ve üretim adetleri dışında projenin nasıl şekilleneceği hakkında ipuçları taşımıyor. Son olarak babayiğitlerden biri olan Anadolu Grubu’nun patronu Tuncay Özilhan, uluslararası bir danışmanlık şirketi ile anlaştıklarını açıklamış, bu şirketin de Boston Consulting olduğu anlaşılmıştı.

Peki babayiğitler ve danışmanlık şirketi dünyayı taramaya, hem bu işin patronunu hem de yararlanabilecekleri Türk beyinleri aramaya başladı mı? Çünkü bu projenin başarılı olabilmesi için önce iyi bir lider seçmeleri, sonra da bulabildikleri her türlü desteği almaları gerek.

Geçtiğimiz günlerde Los Angeles’ta Tesla’ya rakip olarak doğan Faraday Future isimli elektrikli otomobil şirketinde çalışan Türk mühendis Özcan İnci’yle bir araya gelip, haber hazırlamıştım. İnci, 15 yıl Mercedes Amerika’da çalıştıktan sonra bu şirkete transfer olmuş. Uzmanlığı ise şasi yani otomobillerin iskeleti. Mercedes’in Amerika fabrikasında yıllarca çalışmış, Faraday Future’da da başında olduğu ekiple elektrikli otomobilin şasisini yaratmış. Yani sıfırdan bir elektrikli otomobil platformu geliştirmiş ki, ben de yakından görme şansı buldum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borusan, Mercedes ve Audi de satacak 16 Eylül 2019 | 337 Okunma Çevre mi kar mı? 12 Eylül 2019 | 66 Okunma Onların işi yıldız yaratmak! 11 Eylül 2019 | 103 Okunma Hurda teşviki kalıcı olmalı 09 Eylül 2019 | 145 Okunma Daralan pazarın yarattığı rekorlar 02 Eylül 2019 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar