Terör, dış faktörler ve hatalar

Hiçbir ülkede terör aniden doğmaz... Her ülkede terörü doğuran ve devam ettiren toplumsal, siyasal, ideolojik, ekonomik, iç ve dış faktörler vardır.

En önce, Türkiye’nin YAKIN TARİHİNDE, terörü doğuran ve devam ettiren en önemli öğelerin, Türkiye’den bağımsız olarak ortaya çıkan DIŞ FAKTÖRLER olduğunu...
İkinci olarak da, TIRMANARAK DEVAM ETMESİNİN özellikle “Ortadoğu Politikası”ndan kaynaklanan dış siyaset hatalarına bağlı bulunduğunu kaydedelim.

***

Önce Türkiye’den bağımsız olan faktörler:
1) Sovyetlerin çöküşünden, Soğuk Savaş’ın bitiminden sonra, Türkiye NATO müttefiki olarak önemini yitirmiş ve ABD öncülüğündeki Batı Dünyası, özenle koruduğu eski ilişkileri artık o kadar da önemsememeye başlamıştır.
2) Arap devletlerinin kuşatması ve İran tehdidi altında bunalan İsrail’in güvenliği için, bir ABD projesi olarak Ortadoğu’da bir Kürt Devleti’nin kurulması gündeme gelmiştir.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Bir Kent Lokantası’na yenilmek!’ 25 Nisan 2024 | 392 Okunma İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Adaletsizlikler iktidarı zorluyor 21 Nisan 2024 | 142 Okunma Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 214 Okunma Eğitimin ötesi: Köy Enstitüleri 18 Nisan 2024 | 329 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar