Sosyal medyada hangi konular konuşuluyor?

İktidar klasik yazılı medyaya ve televizyonlara el koyalı beri, “İnternet Haber Siteleri” ve “Sosyal Medya” önem kazandı. Türkiye’de olup bitenleri öğrenmek isteyenler artık ya Cumhuriyet gibi, Sözcü...

İktidar klasik yazılı medyaya ve televizyonlara el koyalı beri, “İnternet Haber Siteleri” ve “Sosyal Medya” önem kazandı.
Türkiye’de olup bitenleri öğrenmek isteyenler artık ya Cumhuriyet gibi, Sözcü gibi, BirGün gibi, Evrensel gibi, Yeni Çağ gibi gazeteleri okuyor ve TELE 1 gibi, KRT gibi, Halk TV gibi kanalları izliyor veya bu gazete ve televizyonların ve OdaTV gibi, haber. sol.org.tr gibi bağımsız kaynakların “İnternet Sitelerine” bakıyor.
Tarafsız bilgi ve haber almak isteyenlerin büyük bir bölümü de başta Twitter, Facebook, Instagram gibi “Sosyal Medya Ortamlarını” (platformlarını) kullanıyorlar.
Ben de çocuklarımın sayesinde hem www.kongar. org adresli internet sitemde hem de Twitter, Facebook ve Instagram ortamlarında “dijital çağa” ayak uydurdum.
İnternet sitesi fikrini bana aşılayan ve bizzat kurarak beni İnternet’e sokan oğlumun bildirdiğine göre 1995 sonunda tüm dünyada 25 bin civarında web sitesi varmış; 1996 sonunda bu sayı 250 bin civarına ulaşmış; şu anda ise bu sayı 1.7 milyar olmuş.
Sitemdeki ilk “Aydınlanma” yazım Mayıs 1996’da yayımlanmış:
Böylece benim internet sitem ülkenin de dünyanın da en eski web sitelerinden biri oluyor.
Twitter’a ve öteki ortamlara ise ikiz kızlarımdan biri sayesind...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yerel seçimlerde genel seçim taktikleri 26 Mart 2024 | 183 Okunma Çelebi, böyle olur bizde ‘adalet reformu’! 24 Mart 2024 | 124 Okunma Trabzon çirkinliğe alet edilemez 22 Mart 2024 | 245 Okunma Futbol savaşı 21 Mart 2024 | 207 Okunma Bir ‘anıt adam’: Ali Sirmen 19 Mart 2024 | 142 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar