Seçimler âdil ortamda yapılmadı ki...

Değerli okurlarım, seçimler ne yazık ki yine adil ve eşit bir propaganda ortamında ya­pılamadı:Bu nedenle belediye başkanı seçilen bütün mu­halefet adaylarının, özellik­le de Ekrem...

Değerli okurlarım, seçimler ne yazık ki yine adil ve eşit bir propaganda ortamında ya­pılamadı:
Bu nedenle belediye başkanı seçilen bütün mu­halefet adaylarının, özellik­le de Ekrem İmamoğlu’nun ve Mansur Yavaş’ın başa­rıları, normal koşullarda yapılan seçimlerin so­nuçlarına göre çok daha önemlidir.

*** Seçimler sanki ortalık güllük gülistanlık iken, her şey kuralına göre uygulan­mış ve son derece âdil ve demokratik bir ortamda gerçekleştirilmiş gibi çö­zümlemeler, irdelemeler, tartışmalar yapılıyor.
Oysa seçim gecesi ya­zıp gazeteye yetiştirdiğim 1 Nisan tarihli yazımda da belirttiğim gibi, Türkiye’de seçimler, 12 Eylül 2010 Halkoylaması’ndan beri âdil ve eşit koşullarda yapılmı­yor, yapılamıyor:
1) Çünkü seçimler, Anayasa’ya göre yargı de­netiminde yapılır ama yar­gı 2010’dan beri iktidarın siyasal etkisine açık hale getirilmiştir.
2) Üstelik, Olağanüstü Hal, OHAL koşullarında yapılan Halkoylamaları ile Anayasa değiştirilip yetkiler icranın başındaki tek kişinin eline verilince, farklı partilerin/görüşlerin bazı propaganda olanakları bile, vali ve kay­makamların iznine bağlan­mıştır.
3) Bırakınız iktidarın med­yanın tümüne yakın kısmını doğrudan kontrol ederek kendi halkla ilişkiler bülteni gibi kullanmasını, demok­ratik devletin tarafsızlık ilkesine uygun davranması gereken ve halkın vergileriyle finanse edilen TRT ve Ana­dolu Ajansı bile doğrudan ik­tidar taraftarı olarak hareket etmişlerdir.
4) Tarafsızlık yemini etmiş olan Cumhurbaşkanı, doğru­dan propaganda etkinlikleri­ne çok yoğun ve en sert bi­çimde liderlik etmiş, bununla da yetinmemiş, muhalefet adaylarını doğrudan muha­tap almış ve eleştirmiştir.
5) Bazı partilere ve adayla­ra

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İç politika aracı olarak savaş 16 Nisan 2024 | 33 Okunma İktidarın gerçekdışı dili 14 Nisan 2024 | 94 Okunma CHP’nin işi zor, çok zor! 12 Nisan 2024 | 552 Okunma Bayramlarınız kutlu olsun 11 Nisan 2024 | 48 Okunma 1989’dan alınması gereken dersler 09 Nisan 2024 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar