Korkunç bir ittifak!

Bütün gücünü, sadece kendi iktidarını sürdürmek için kullansın...

Demokratik Rejim sayesinde, Demokrasi’nin nimetlerinden yararlanarak iktidara gelen bir yönetim, elindeki gücü, Demokratik Rejim’i yozlaştırmak ve iktidarını sürdürmek için kullanırsa ne olur?

Ülkede temel hak ve özgürlükler, hukuk devleti, bağımsız yargı, kurumlaşmışsa...

İnsanlar özgürlük ve bağımsızlıklarını, haysiyet ve şereflerini korumayı önemsiyorlarsa...

Seçmenler böyle bir yönetimi ilk seçimde iktidardan düşürürler.

***

Peki, Demokratik Rejim’i kuracak, geliştirecek ve koruyacak sınıfsal yapı, ekonomik ve toplumsal koşullar, kültürel ve eğitimsel düzey, siyasal bilinç yeterince gelişmemişse, ne olur?

Demokratik Rejim’i yozlaştırmak ve iktidarını sürdürmek isteyen yönetim, bütün bunların yeterince gelişmesini önlemeye çalışır.

Demokratik Rejimi korumak isteyenler de eğitim ve örgütlenmeyle bu koşulları geliştirmeye çalışırlar.

Aslında insanlığın gelişmesi de böyle ortaya çıkar:

Mevcut yapıdan, cehaletten, bilinçsizlikten beslendikleri için bu yapının değişmesine karşı olduklarından, özgürlükleri, bağımsızlıkları, gelişme ve değişmeleri önlemek isteyen iktidarlarla, mevcut yapının değişmesini, gelişmesini gerçekleştirmek isteyenlerin, bunun için de özgürlüğü, bağımsızlığı savunanların kavgasıdır insanlığın evrim tarihi.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimin ötesi: Köy Enstitüleri 18 Nisan 2024 | 327 Okunma İç politika aracı olarak savaş 16 Nisan 2024 | 55 Okunma İktidarın gerçekdışı dili 14 Nisan 2024 | 94 Okunma CHP’nin işi zor, çok zor! 12 Nisan 2024 | 556 Okunma Bayramlarınız kutlu olsun 11 Nisan 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar