İnfaz ertelenmelidir

İktidarın önce FETÖ ile birlikte başlattığı sonra tek başına devam ettirdiği, Demokratik ve Laik Hukuk Devleti’nin hem ruhuna hem lafzına aykırı uygulamalar ne yazık ki, ülkemizdeki adalet sistemini...

İktidarın önce FETÖ ile birlikte başlattığı sonra tek başına devam ettirdiği, Demokratik ve Laik Hukuk Devleti’nin hem ruhuna hem lafzına aykırı uygulamalar ne yazık ki, ülkemizdeki adalet sistemini içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir.

***

Cumhuriyet davası kararları Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi tarafından onandı.
5 yıldan az hapis cezası alanların Yargıtay’a gitme hakları yok.
5 yıldan fazla ceza alanların Yargıtay’a gitme hakları var.
Bu durumda, 5 yıldan az ceza alanlar hapse girecek, 5 yıldan fazla ceza alanlar ise beklemede kalacak.
Peki Yargıtay, 5 yıldan fazla ceza alanlar hakkındaki mahkeme kararlarını bozarsa ne olacak?
Aynı davada 5 yıldan az ceza alanlar hapse girerken 5 yıldan çok ceza alanların yargılanmaları devam edecek.
Hele bir de Yargıtay’ın 5 yıldan fazla ceza alan sanıkların suçsuz oldukları kararına varması olasılığını düşünün; ortaya çıkacak olan hukuk ve adalet skandalı insanın tüylerini ürpertiyor.

***

Yasaların bilgisizce, günlük siyasal duygu ve düşüncelerle değiştirilmesinden ve alelacele yürürlüğe konmasından kaynaklanan bu çelişki, Cumhuriyet Davası sanıkları hakkındaki kararları onaylayan Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi tarafından çözülebilir ve çözülmelidir:
Mahkeme, Yargıtay’ın, aynı davada 5 yıldan fazla ceza alan öteki sanıklar hakkındaki kararına kadar, kendi verdiği kararın infazını ertelemelidir.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi 28 Mart 2024 | 91 Okunma Yerel seçimlerde genel seçim taktikleri 26 Mart 2024 | 188 Okunma Çelebi, böyle olur bizde ‘adalet reformu’! 24 Mart 2024 | 125 Okunma Trabzon çirkinliğe alet edilemez 22 Mart 2024 | 245 Okunma Futbol savaşı 21 Mart 2024 | 207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar