İmamoğlu niçin kazanacak - 2 Gençlik ve umut köhne geçmişe karşı

Dünkü yazımda devletin bütün olanakları kendisine karşı seferber edilmesine rağmen İmamoğlu’nun İstanbul seçimini niçin kazanacağını, ülkedeki makro sorunlara ve İstanbullulara önerdiği çözümlere dayalı olarak açıklamıştım...

Bugün Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ın siyasal kişilikleri ve neleri temsil ettikleri üzerine bir envanter yapmak istiyorum!

***

İmamoğlu 31 Mart seçimini kazanmış ama hakkı gasp edilmiştir.
Yıldırım, 31 Mart seçimini yitirmiş, ama seçim sonucu, YSK tarafından haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir kararla geçersiz sayılmıştır.

***

İmamoğlu, 31 Mart gecesi, oyların sayım sürecinde iktidarın ve iktidarın borazanı olan Anadolu Ajansı’nın taraflı ve sonuçları saptırıcı yayınlarına karşı, gerçek sonuçları derhal kamuoyuyla paylaşarak tezgâhlanan oyunu bozmuştur.
Yıldırım, oy sayımının ilk dakikalarında, 3 bin oy ilerde olduğu iddiasıyla zafer ilan etmiş, sonradan İmamoğlu’nun 13 bin oyla kazandığı ortaya çıkınca, bu farkın yetersiz olduğunu söyleyerek seçime itiraz etmiştir.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Bir Kent Lokantası’na yenilmek!’ 25 Nisan 2024 | 399 Okunma İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Adaletsizlikler iktidarı zorluyor 21 Nisan 2024 | 142 Okunma Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 214 Okunma Eğitimin ötesi: Köy Enstitüleri 18 Nisan 2024 | 329 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum