Erdoğan’dan kendi kalesine gol!

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Emre Kongar'ın bugünkü (11.10.2022)''Erdoğan’dan kendi kalesine gol!'' başlıklı yazısı.

Kılıçdaroğlu’na “Bu pek pas vermekten de anlamaz ama farkında olmadan bize bir pas verdi. Bizim de golü atmamız lazım. Bilmiyor benim ömrümün santraforlukla geçtiğini” diyen Erdoğan, bırakın rakibine farkına varmadan pas vermeyi, kendi kalesine gol attı:

9 Ekim 2022 Pazar günü bir vakfın toplantısında yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun Allah’ın izniyle olmayacağı bir Türkiye’yi biz hallederiz.

Bunu biz yaparız. Şu an itibarıyla onun hazırlığı içindeyiz.”

***

Böylece hem 20 yıllık iktidarları sonunda Türkiye’yi getirdikleri yolsuzluk, rüşvet ve yoksulluk zirvesini kabul etti hem de bu sorunları kabul ederek yirmi yıllık iktidarları boyunca bunları çöz(e)memiş olduklarını da itiraf etmiş oldu.

Sanki yirmi yıldır Türkiye’yi CHP veya Kılıçdaroğlu yönetiyormuş da yolsuzlukların, rüşvetin ayyuka çıkması, halkın gitgide yoksullaşması gibi sorunları onlar yaratmış gibi yaptığı bu konuşma, tam anlamıyla “kendi kalesine gol atmaktır”. 

Çünkü herkes “yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar ortadan kaldırılacak” diye iktidara gelen AKP’nin tam tersine bunları tırmandırdığını görüyor ve onu bu nedenle eleştiriyor.

***

AKP’nin dört kurucusundan biri ve Erdoğan’ın iktisat ve maliye politikalarından sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunmuş olan Abdüllatif Şener, daha on yıl önce, 2012 yılı eylül ayında Yeni Harman Dergisi’ne verdiği söyleşide şöyle demişti:

“AKP başladığı gibi gidiyor.

Başlangıcında biz de olduğumuz için bazı günahlarına biz de ortak olduk.

Bazılarına direndik.

Ortak olduğumuz günahlar için gece gündüz tövbe istiğfar etmemiz lazım.

Aklımıza geldikçe de tövbe etmeye devam ediyoruz o dönemle ilgili.

İktidarda Tayyip Erdoğan değil de Bülent Ecevit olsaydı bütün camilerde iktidara ve Başbakan’a yönelik protestolar devam ediyor olurdu.

Başbakan örtülü ödenekten senede yarım katrilyon lira para harcıyor.

Özelleştirmelerin her biri ayrı yolsuzluk hikâyesidir.

Cumhuriyet tarihi boyunca devlet böylesine yağmalanmadı.

Tarih ‘Bu Müslümanlar ne kadar aç gözlüydü’ diye yazacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi 28 Mart 2024 | 69 Okunma Yerel seçimlerde genel seçim taktikleri 26 Mart 2024 | 187 Okunma Çelebi, böyle olur bizde ‘adalet reformu’! 24 Mart 2024 | 125 Okunma Trabzon çirkinliğe alet edilemez 22 Mart 2024 | 245 Okunma Futbol savaşı 21 Mart 2024 | 207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar