‘Demokrasi İttifakı’na saldırılar

AKP’nin “Demokratik Parlamenter Rejimi” yok etmesi ve “Tek Kişi Yönetimi” kurması ile sonuçlanan 17 yıllık iktidarı, en sonunda, farklı ideoloji ve programlara sahip olan muhalefet par­tilerini, “Demokratik Reji­mi” kurtarmak için, ittifak yapmaya zorladı.

Fakat şimdiye kadar “De­mokratik Rejimi”, “Çoğunlu­ğun Baskısı” olarak dayata­rak halkı aldatmaya alışmış olan sağcı ve askeri darbeci siyasetin alışkanlıkları, mu­halefet partilerini, sadece iktidara karşı değil, birbirle­rine karşı da ayrıştırmış ve hatta düşmanlaştırmıştı:
Ayrılıkçı Kürt Şoveniz­mi”...
Baskıcı Türk Şoveniz­mi”...
Şeriatçı Dincilik”...
Aleviliği reddeden Sünni­lik”...
“Demokratik ve Laik Sosyal Hukuk Devleti”nin en büyük düşmanları ola­rak Türkiye siyasetini ze­hirleyen ideolojilerdi.
Oysa “Ayrılıkçı Kürt Şo­venizmi” ile “Baskıcı Türk Şovenizmi”, “Demokratik Milliyetçilik” anlayışı ile aşı­labilirdi ve “Demokrasi İttifa­kı” içinde aşıldı.
Şeriat isteyen Dincilik” ve “Aleviliği reddeden Sün­nilik”, mukaddes inançların siyaset dışına çıkarılmasıyla, siyasete, hele hele yağ­maya, rüşvete, yolsuzluğa alet edilmemeleri gerektiği ilkesiyle, ve Müslümanlığın Demokrasi ile uyuşabileceği anlayışıyla aşılabilirdi ve “Demokrasi İttifakı” içinde aşıldı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 205 Okunma Eğitimin ötesi: Köy Enstitüleri 18 Nisan 2024 | 328 Okunma İç politika aracı olarak savaş 16 Nisan 2024 | 55 Okunma İktidarın gerçekdışı dili 14 Nisan 2024 | 94 Okunma CHP’nin işi zor, çok zor! 12 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar