Cumartesi Anneleri neyi anımsatıyor?

Cumartesi Anneleri neyi anımsatıyor?

28 Şubat Davası mağduru olan, masum, hasta ve yaşlı komutanlar, nihayet salıverildiler.

Bu tahliye uzun süredir devam eden büyük bir haksızlığın telafisi değil, ancak bu haksızlığın devamı olan zulmün sona erdirilmesi anlamını taşıyor.

Ama bu arada Gezi Parkı Direnişi’nin hükümet darbesi sayılması gibi başka bir büyük haksızlığın kurbanları, başta Osman Kavala olmak üzere hâlâ hapisteler.


Türkiye’nin uymak zorunda olduğu AİHM kararlarına rağmen hapiste tutulan Selahattin Demirtaş, salıverilmek bir yana, ayrıca tartışmalı yeni kararlarla mahkûm da edildi.

Bu arada Sosyal Medya’da da “hasta mahkûmlara özgürlük” kampanyası olanca hızıyla sürüyor; Şerife Sulukan adlı hasta bir kadın mahkûm, bu kampanyanın simgesi oldu.

Terör örgütü suçlamalarıyla mahkûm olan avukatlar ve sanatçılar olaylarını herkes o kadar kanıksadı ki haksız ve hukuksuz yargılandıkları iddiasıyla açlık grevi yapanlar bile, artık ne basılı ve elektronik medyada, ne de sosyal medyada yer buluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Arap emperyalizmine sığınan iktidar 2 26 Temmuz 2024 | 107 Okunma Arap emperyalizmine sığınan iktidar (1) 25 Temmuz 2024 | 106 Okunma Türkiye’nin tapusu: Lozan 23 Temmuz 2024 | 1.458 Okunma Siyaseten katl 21 Temmuz 2024 | 103 Okunma Devrimde eğitim, eğitimde devrim! 19 Temmuz 2024 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar