AKP niçin kaybedecek: 4 yanılgı

Gerçekleri herkes gö­rüyor: Yolsuzluk ve zulüm hiçbir dönemde bu denli artmamış ve sürekli hal al­mamıştı. Evet, her toplumda her za­man yolsuzluk olabilir, olur... Türkiye’de de zaman za­man olmuştur....

Evet, her toplumda her za­man zulüm olabilir, olur...
Türkiye’de de zaman za­man olmuştur.
Ama hiçbir toplumda hiç­bir iktidar sadece yolsuzluk ve zulüm üzerine uzun süre egemenlik sürdüremez...
Türkiye’de de sürdüreme­yecektir.

***

İktidarın birinci yanılgısı, yargıyı emri altına alınca, yar­gı kararıyla yaptığı yolsuzluk ve zulümleri toplumun haklı ve adil olarak kabul edeceğini sanması oldu.
Oysa herkesin kendi aklı ve vicdanı vardır ve yargı karar­larıyla da yapılsa, insanların bir bölümü, yolsuzluk ve zu­lümleri kabul etmez, etmedi.
İktidarın ikinci yanılgısı, medyayı tümüyle kontrol altına alınca, yolsuzluk ve zulüm haberleri verilmeyece­ği için, toplumun bunlardan haberinin olmayacağı ve do­layısıyla, yolsuzluk ve zulüm uygulamalarının kendisine oy kaybettirmeyeceği idi:
Oysa, kitle iletişimini ne denli yok ederseniz edin, her zaman geçerli olan “Fısıltı Gazetesi” ve günümüzde ön­lenemez hale gelen “Sosyal Medya” aracılığı ile, er geç her toplum yaşadığı gerçekli­ğin farkına varır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 205 Okunma Eğitimin ötesi: Köy Enstitüleri 18 Nisan 2024 | 328 Okunma İç politika aracı olarak savaş 16 Nisan 2024 | 55 Okunma İktidarın gerçekdışı dili 14 Nisan 2024 | 94 Okunma CHP’nin işi zor, çok zor! 12 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar