Baltanın sırrı Mısıroğlu’nda

Sonunda Atatürk’e baltayla da saldırıldı... Hem de Atatürk tarafından özgürleştirilen bir kadın tarafından! Diyanet İşleri Başkanı olan Profesör unvanlı zâtın, Cumhurbaşkanı Tayyip...

Sonunda Atatürk’e baltayla da saldırıldı...
Hem de Atatürk tarafından özgürleştirilen bir kadın tarafından!
Diyanet İşleri Başkanı olan Profesör unvanlı zâtın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “hocam” diye hitap ettiği, Kurtuluş Savaşı için “Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı, ne şeriat yıkılırdı” diyen Kadir Mısıroğlu’nu, tam Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü öncesinde, 9 Kasım günü ziyaret etmesi ile başlayan olaylar tırmanıyor:
1) Diyanet İşleri Başkanı olan zâtın, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığıyla maruf Kadir Mısıroğlu’na resmi elbiseleriyle yaptığı ziyaret, 10 Kasım günü medyaya yansıdı.
2) Edirne’de 10 Kasım Atatürk’ü anma töreni sırasında tören alanına gelen E.Ş. isimli kadın, “Atatürk ilah değildir, Allah’ın kanunları var. Atatürk Batı’nın kanunlarını getirdi” diye bağırmaya başladı.
3) Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili olan, Harf ve Kıyafet Devrimlerine karşı bir profesör, “Her şeyden önemlisi Türk’ün 1000 küsur yıl tabi olduğu Allah’ın ahkâmını ecnebi kanunlarıyla değiştirdi” dedi.
4) Şapka devrimine karşı olan bir bilek güreşçisi de “O sizin atanız değil, taştan yapılmış bir heykel” dedi.
5) Edirne’deki kışkırtmayı yapan kadına Hüda-Par ve Hizb-ut Tahrir gibi örgütlerden destek geldi.
6) Bu olaylar vesile edilerek Sosyal Medyada müthiş bir Atatürk karşıtlığı kampanyası başlatıldı.
5...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Şahsım Devleti’nde adil ve şeffaf seçim 29 Mart 2024 | 95 Okunma Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi 28 Mart 2024 | 112 Okunma Yerel seçimlerde genel seçim taktikleri 26 Mart 2024 | 188 Okunma Çelebi, böyle olur bizde ‘adalet reformu’! 24 Mart 2024 | 125 Okunma Trabzon çirkinliğe alet edilemez 22 Mart 2024 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar