İktidar, umudu tükettiğinde...

Toplumsal, ekonomik ve dolayısıyla siyasal olaylar birdenbire ortaya çıkmazlar: Her iktidar değişiminin arkasında mutlaka, toplumsal ve ekonomik süreçler ve bu süreçlere bağlı olarak siyasal oluşumlar vardır....

Toplumsal, ekonomik ve dolayısıyla siyasal olaylar birdenbire ortaya çıkmazlar:
Her iktidar değişiminin arkasında mutlaka, toplumsal ve ekonomik süreçler ve bu süreçlere bağlı olarak siyasal oluşumlar vardır.
Erdoğan/AKP iktidarının da sonu gelmiştir, değişim mukadderdir!
(Arapça ve Eski Türkçe meraklısı muhataplarım iyice anlasınlar diye “mukadder” dedim. Aslında “alın yazısı” demek ama, ben burada “kaçınılmaz” anlamında kullandım.)
Erdoğan/AKP iktidarının sonunu getiren toplumsal, ekonomik ve bunlara bağlı olan siyasal süreçleri şöyle özetlemek olanaklıdır:
1) Demokrasiyi geliştireceğine söz vermiş, tam tersine, başta muhalefet ve medya özgürlüğü olmak kaydıyla temel hak ve özgürlükleri sınırlamış ve kısıtlamıştır.
2) Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne sokacağına söz vermiş, tam tersine, ülkeyi AB’den uzaklaştırmıştır.
3) Yargıyı güçlendireceğine ve bağımsızlaştıracağına söz vermiş, tam tersine, yargıyı siyasetin emrine vererek Hukuk Devleti’ni tahrip etmiştir.
4) Ekonomiyi güçlendireceğine, enflasyonu önleyeceğine söz vermiş, tam tersine, enflasyonu yeniden azdırmış, Cumhuriyet döneminin bütün ekonomik ve endüstriyel kazanımlarını satmış, ülkeyi sadece toprak yağmasına ve inşaat sektörüne mahkûm etmiş, ABD Doları’na eşitleyeceğini öne sürdüğü Türk Lirası’nı doların dörtte birine düşürmüştür.
5) Rüşveti ve yolsuzluğu önleyeceğim demiş, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkmış, uluslararası mahkemelere kadar yansımıştır.
6) Kürt sorununu çözeceğini...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Bir Kent Lokantası’na yenilmek!’ 25 Nisan 2024 | 394 Okunma İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Adaletsizlikler iktidarı zorluyor 21 Nisan 2024 | 142 Okunma Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 214 Okunma Eğitimin ötesi: Köy Enstitüleri 18 Nisan 2024 | 329 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar