Baskın seçim paniği!

İktidar panikte, çünkü gemi batıyor: Geminin batışını AKP/MHP ittifakı da kurtaramıyor... Su giren delikleri, yeni seçim yasasının akla, mantığa ve anayasaya aykırı önlemleriyle tıkamak da pek...

İktidar panikte, çünkü gemi batıyor:
Geminin batışını AKP/MHP ittifakı da kurtaramıyor...
Su giren delikleri, yeni seçim yasasının akla, mantığa ve anayasaya aykırı önlemleriyle tıkamak da pek olanaklı görünmüyor.
Savaş tamtamlarından beklenen destekler ve hapis cezalarıyla desteklenen baskılar da bu batışı durduramıyor.
Zaman geçtikçe, geminin batışı hızlanıyor.
Bu nedenle yaşanan panik, bir an önce seçime gitmek kararına yol açtı.
“Avrupa Birliği’ne gireceğiz dedik, GİRDİK” haykırışlarıyla halkı aldatan, Ankara’da gündüz vakti ateşlenen havai fişeklerle sahte kutlamalar yapan iktidar hakkında AB’nin son “İlerleme Raporu”ndan alınan birkaç satır, iktidarın neden paniklediğini ve erken seçime gitme kararı aldığını açıklamaya yeter sanırım!

*** OHAL tedbirlerinden hukuksuz bir şekilde etkilenenler için hâlâ etkili ve açık bir çözüme ihtiyaç var.
Olağanüstü halin ilan edilmesinden bu yana 150 bin kişi gözaltına alındı, 78 bini tutuklandı ve 110 bin kamu çalışanı görevden alınırken; yetkililere göre bunların 40 bini, 3 bin 600’ü KHK’yle olmak üzere göreve iade edildi. Olağanüstü Hal Komisyonu, operasyonel hale geldi ve toplamda 107 binden fazla başvuruyu kabul etti.
Bu komisyon, ancak 2017 Aralık’ta karar almaya başladı ve şu ana kadar sadece birkaç başvurucunun zararının tazmin edilmesi yönünde karar verdi. Kararları, yargı denetimine tabi.
Olağanüstü hal tedbirlerinden hukuksuz bir şekilde etkilenenler için hâlâ etkili...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Şahsım Devleti’nde adil ve şeffaf seçim 29 Mart 2024 | 11 Okunma Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi 28 Mart 2024 | 112 Okunma Yerel seçimlerde genel seçim taktikleri 26 Mart 2024 | 188 Okunma Çelebi, böyle olur bizde ‘adalet reformu’! 24 Mart 2024 | 125 Okunma Trabzon çirkinliğe alet edilemez 22 Mart 2024 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar