Savaş ve hapis konusunda anlayamadıklarım

Güncel olaylar zorladığı ve aralarında ilişki de olduğu için iki konuyu birlikte ele aldım. Önce, savaş konusunda anlayamadıklarıma bakmak istiyorum: 1) Suriye lideri ile çok yakın dosttunuz; ortak kabine...

Güncel olaylar zorladığı ve aralarında ilişki de olduğu için iki konuyu birlikte ele aldım.
Önce, savaş konusunda anlayamadıklarıma bakmak istiyorum:
1) Suriye lideri ile çok yakın dosttunuz; ortak kabine toplantıları, tatil piknikleri yapıyordunuz. Ne oldu da birdenbire onu düşman ilan ettiniz? Bize bir şey mi yaptı?
2) DAEŞ, IŞİD adlarıyla bilinen dinci örgütü “terör örgütü” olarak kabul ediyoruz. Niçin bu örgütün ülkemizde örgütlenmesine, asker toplamasına, miting yapmasına, militanlarının tedavi edilmesine izin verdiniz?
3) DAEŞ, IŞİD denilen örgütle içerde de dışarda da savaşıyoruz. Niçin bu örgütün esas düşmanı olan ve onunla savaşan Suriye Hükümetine karşı onlarla aynı cephedeyiz?
4) Suriye’de PYD, YPG denilen Kürt güçlerini içerdeki PKK uzantıları olarak terör örgütü kabul ediyoruz. Niçin bu güçlere Irak’tan giden desteklerin geçmesi için sınırlarımızı açtınız? Niçin bu güçlerin düşmanı olan Suriye Hükümetine karşı, onlarla aynı cephede yer alıyoruz?
5) Suriye Hükümetine karşı olan savaşı, bu hükümetin halkına kötü davranması ve hatta kimyasal silah kullanması gibi gerekçelere dayandırıyorsunuz. Halkına kötü davranan iktidarı düşürmek için, aynı halkı daha çok öldürecek bir savaşı niçin yapıyorsunuz, füzelerin atılmasına niçin seviniyorsunuz?
6) Afrin harekâtı, Kürtlere karşı, sınır güvenliğimiz için yapıldı diyorsunuz. Kürtler Suriye Hükümetine karşı savaştıklarına göre, Suriye ile ittifak etmeniz gerekmez mi?
7) Hem “Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılıyız” diyorsunuz, hem de Afrin ve civarına yönetici atamaktan söz ediyorsunuz.
8) Suriye konusunda hem Rusya ve İran’la birlikte karar alıyorsunuz hem de ABD ve İsrail ile birlikte davranıyorsunuz. Böyle bir politika sürdürülebilir mi?
Hapis konusunda anlayamadıklarıma...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 55 Okunma Adaletsizlikler iktidarı zorluyor 21 Nisan 2024 | 142 Okunma Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 213 Okunma Eğitimin ötesi: Köy Enstitüleri 18 Nisan 2024 | 328 Okunma İç politika aracı olarak savaş 16 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar