AK Parti

AK Parti Arnavutköy Olağan Kongresi’nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Metroda birinci önceliğimiz, en fazla oy aldığımız yerler olacak” dedi. ***Sevgili okurlarım...

AK Parti Arnavutköy Olağan Kongresi’nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Metroda birinci önceliğimiz, en fazla oy aldığımız yerler olacak” dedi.

***

Sevgili okurlarım, ben insana, insanlığa inanıyorum:
Bireysel olarak nasıl sapmalar gösterirse göstersin, zaman zaman ne kadar zalim olursa olsun, insanlığın uzun vadede ve genel olarak mutlaka doğruyu, iyiyi, güzeli, birlikte barış ve refah içinde yaşamanın yolunu bulacağına inanıyorum.
Acaba gerçekten çok mu idealistim...
Çok mu aptalım...
İnsanların temelde iyi ve güzel mahluklar olduğuna inanmakla hata mı ediyorum?
Yoksa insan temelde, sadece çıkarcı, kendi menfaatları için her türlü ilkeyi, değeri, ahlâkı, vicdanı yok sayacak kadar kötücül bir mahluk mu?

***

Ben politikacıların da temelde iyi insanlar olduklarına, topluma hizmet etmek istediklerine inanıyorum:
Aileleri açısından iyi bir evlat, iyi bir eş, iyi bir annebaba olan politikacıların, topluma hizmet etmek için siyasete giren, ülkesine, toplumuna katkıda bulunmak isteyen kişiler olduklarını düşünüyorum.
Yanılıyor muyum acaba?
Yoksa politikacı, kendi çıkarları için toplumu ayrıştıran, insanlara kin ve nefret aşılayan, onları birbirlerine düşman eden, bu düşmanlık üzerinden kendi iktidarını pekiştiren ve sadece yolsuzluk yapan bir insan mı?

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Bir Kent Lokantası’na yenilmek!’ 25 Nisan 2024 | 27 Okunma İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Adaletsizlikler iktidarı zorluyor 21 Nisan 2024 | 142 Okunma Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 213 Okunma Eğitimin ötesi: Köy Enstitüleri 18 Nisan 2024 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar