AKP’lilere bazı vicdan soruları

Bugün pazar, o nedenle Şerif Mardin yazılarıma ara verip iktidarınülkedeki Hukuk ve Adalet uygulamalarına ilişkin bazı sorular sormak istiyorum. *** 16 yıldır Türkiye’yi yöneten Adalet ve Kalkınma...

Bugün pazar, o nedenle Şerif Mardin yazılarıma ara verip iktidarınülkedeki Hukuk ve Adalet uygulamalarına ilişkin bazı sorular sormak istiyorum.

***

16 yıldır Türkiye’yi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi’ne, başta onunhukukçu geçinen ama esas olarak bütün yönetici ve mensuplarına ve elbette destekçilerinin hepsine, olup bitenlere akıl erdiremediğim ve yanıtlarını gerçekten merak ettiğim için, birtakım VİCDAN sorularım var: 
1) Ülkedeki seçmenlerin yarısına yakın bölümünün oyunu alan bir partinin yöneticileri, mensupları, destekçileri, milyonlarca seçmen, binlerce politikacı olarak, aralarında hukuka ve adalete inanan kimse yok mu; vardı da kalmadı mı? 
2) Başta hukuk eğitimi alan yöneticileri olmak üzere, bu partinin mensupları ve destekçileri, temel insan hak ve özgürlüklerine hiç saygı duymuyor mu; evrensel hukuk kurallarından habersiz mi? 
3) İnsanlığın neredeyse 800 yıldır, Ortaçağ’dan beri Magna Carta ile kabul ettiği, uyguladığı en temel adalet ilkelerini bile nasıl görmezden gelebiliyorlar; tutuklanan insanlara ve avukatlarına, tutuklama nedenlerini bile açıklamanın reddedilmesini nasıl içlerine sindirebiliyorlar? 
4) İnsanların doğru dürüst yargılanmadan hapsedilmelerine, aylarca iddianame bile hazırlamadan hapiste tutulmalarına nasıl sessiz kalabiliyorlar? 
5) “Gizli” adı altında saklanan yalancı tanıklar ve bilirkişiler ile insanların sahte iddia, delil ve raporlarla nasıl mahkûm edildiklerini görmüyorlar mı? 
6) Tutuklanacağını bile bile, kendi isteğiyle yurtdışından gelip teslim olan sanıkların “kaçma şüphesi var” diye hapsedilmesindeki, bırakın haksızlık ve hukuksuzluğu, mantıksızlığı nasıl kabullenebiliyorlar? 
7) Bir bankada hesabı var diye hapsedilen insanların yanında, o bankadan milyonlarca dolar kredi alıp ev sahibi olanların yalılarında sefa sürmelerini nasıl hazmedebiliyorlar? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimin ötesi: Köy Enstitüleri 18 Nisan 2024 | 326 Okunma İç politika aracı olarak savaş 16 Nisan 2024 | 55 Okunma İktidarın gerçekdışı dili 14 Nisan 2024 | 94 Okunma CHP’nin işi zor, çok zor! 12 Nisan 2024 | 556 Okunma Bayramlarınız kutlu olsun 11 Nisan 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar