Aydın kükürt soluyor, kan ağlıyor!

Emperyalistlerle işbirliği halinde iktidara gelen yöneticiler, Türkiye’nin suyunu, toprağını, tahılını, sebzesini, meyvesini, emperyalistlere kurbanediyorlar: Dünyanın en verimli topraklarından birine...

Emperyalistlerle işbirliği halinde iktidara gelen yöneticiler, Türkiye’nin suyunu, toprağını, tahılını, sebzesini, meyvesini, emperyalistlere kurbanediyorlar: 
Dünyanın en verimli topraklarından birine sahip olan Aydın ilimiz ilk sırada zarar görenlerden: 
Tütünü bitirdiler... 
Pamuk yaşam savaşı veriyor... 
Şimdi sıra incir ve zeytinde! 
Jeotermal santralların havaya yaydığı kükürt bulutu ve nehirlere verdiği zehirli su, Aydın ilimize son öldürücü darbeyi vuruyor!

***

Bir dost sofrasında sohbet ettiğimiz yaşlı çiftçi ağlıyor: 
“59 yıllık emeğim boşa gitti, incirlerim, zeytinlerim hep kurudu” diyor. 
Sahilde yürürken önümü kesen Ziraat Mühendisi, “Ziraat Odası olarak canhıraş bir mücadele veriliyor ama kulak asan yok” diye iktidarın duyarsızlığından yakınıyor. 
Pazar yerinde konuştuğum Aydınlı köylü kadın, “Kara bir bulut çöktü üstümüze, artık ne doğru dürüst incir yetişiyor ne de zeytin” diyor! 
Çine’ye gidiyorum, halk isyan içinde, herkes “Hayatlarımızı söndürdüler” diye haykırıyor.

***

Sosyal medyada dolaşırken bir feryatla karşılaşıyorum: 
“Aydın’da yaşayan bir vatandaş olarak bu durumu hafife alan varsa buyurun gelin: 
1. Sabah erken saatlerde kent merkezinde biraz yürüyelim. Leş gibi bir b.k kokusu altında kusmadan yürümeye çalışın. Kokunun kaynağı h2s, yani hidrojen sülfür, çok güçlü bir zehirdir aynı zamanda. 
2. Gelin Nazilli’den Germencik’e kadar uzanan hat üzerindeki incir üreticileriyle konuşalım. Jeotermal sözünü duydukları anda lafına küfürle başlamayan birine rastlarsanız tüm yol masraflarınızı ben karşılayacağım.” 
Bir mühendis, halkın “Kara Bulut” diye lanetlediği ölümcül olayı şöyle açıklıyor: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Şahsım Devleti’nde adil ve şeffaf seçim 29 Mart 2024 | 105 Okunma Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi 28 Mart 2024 | 112 Okunma Yerel seçimlerde genel seçim taktikleri 26 Mart 2024 | 188 Okunma Çelebi, böyle olur bizde ‘adalet reformu’! 24 Mart 2024 | 125 Okunma Trabzon çirkinliğe alet edilemez 22 Mart 2024 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar