Enformasyon savaşı

Mükemmele yakın bir algı operasyonunun nasıl yapıldığını öğrenmek ister misiniz? İşte onun hikayesi... Tarih: Ocak 2016... Berlin Savcılık Sözcüsü Martin Steltner'e çevre kasabalarından telefonlar...

Mükemmele yakın bir algı operasyonunun nasıl yapıldığını öğrenmek ister misiniz? İşte onun hikayesi...
Tarih: Ocak 2016... Berlin Savcılık Sözcüsü Martin Steltner'e çevre kasabalarından telefonlar gelmekte, emniyet müdürleri, sokak gösterilerinden söz etmekteydi. Herhangi bir konuda gösteri yapılması normaldi. Ancak bu gösteriler aniden ortaya çıkmıştı.
Müdürler Steltner'i arıyordu çünkü bu savcılıktan kaynaklanan bir sorundu. Arap göçmenler, Lisa (Elizabeth) adlı 13 yaşındaki Rus kökenli bir kıza tecavüz etmiş ancak savcılık soruşturma açmamıştı. Göstericiler işte bunu protesto ediyordu.



Olayı ilk kez duyan Steltner, Berlin Emniyet Müdürlüğü'nü aradı. Evet, öyle bir olay vardı. Ancak şöyle olmuştu: Bir hafta kadar önce Lisa adlı bir kız ortadan kaybolmuş... Ama bir-iki gün içinde evine dönmüştü.
Kız ailesine durumu şöyle açıklamıştı: "(Arapları kastederek) Üç esmer adam beni kaçırdı. Boş bir apartmana götürüp tecavüz ettiler."
Ancak polis kızı sorguya çektiğinde ortaya bambaşka bir hikaye çıkmıştı: Kavga ettiği için okuldan kaçıp, 19 yaşındaki erkek arkadaşının evine gitmişti. Lisa, "Araplar kaçırdı" derken yalan söylediğini de itiraf etmiştir.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeyhül Muharririn 12 Kasım 2018 | 913 Okunma Cenaze marşı 11 Kasım 2018 | 711 Okunma Milyar dolarlık arayış 10 Kasım 2018 | 4.314 Okunma Kaşıkçı niye öldürüldü? 04 Kasım 2018 | 5.696 Okunma Bellek dostu yazı tipi 03 Kasım 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar