Kaşıkçı niye öldürüldü?

Olay çok tuhaf: Bütün Türk medyası 2 ekimde katledilen Suudi Arabistanlı gazeteci Kaşıkçı ile ilgileniyor... Ancak şu basit sorunun cevabı hâlâ yok: Kaşıkçı niye...

Olay çok tuhaf: Bütün Türk medyası 2 ekimde katledilen Suudi Arabistanlı gazeteci Kaşıkçı ile ilgileniyor... Ancak şu basit sorunun cevabı hâlâ yok: Kaşıkçı niye öldürüldü?
"Kaşıkçı, Suudi hanedanlığını eleştiriyordu; o yüzden öldürüldü" deniyor. Yönetimi eleştirdi diye katletme, az rastlanan bir olaydır. Hapse atılır, sürülür filan elbette... Ama iktidarda İdi Amin gibi kan akıtmaktan hoşlanan korkunç bir diktatör yoksa, sadece eleştirdi diye öldürme, günümüzde nadiren görülür.
Ama tabii, ucu baştaki adama veya hanedana çıkan büyük yolsuzlukları ortaya döktüğü (veya dökeceği) için öldürülen çok gazeteci var. Neyse... Soru bu: Kaşıkçı niye öldürüldü?
Şimdiye kadar, biraz olsun ikna edici tek bir habere rast geldim. Britanya'da yayımlanan Express gazetesinde, "Bilgiyi Britanya istihbaratından aldık" dedikleri bir haber çıktı.
Buna göre Kaşıkçı, Yemen'deki savaşta Suudi rejiminin İran destekli Hutilere karşı sinir gazı kullandığını ispatlayan belgelere ulaşmıştı.
Aynı zamanda ABD'nin ünlü Washington Post gazetesinin yazarı olan Kaşıkçı, bu belgeleri yayımlamaya hazırlanıyordu. Amerikan medyasında böyle bir haberin çıkması, Suudileri cidden zor durumda bırakabilirdi.
Başka ilginç iddialar da var: İngiliz istihbaratı (MI6), Kaşıkçı'nın öldürüleceğini cinayetten üç hafta önce öğrenmişti. Hatta MI6, Suudilere, "Yapmayın; kendinize zarar verirsiniz" mesajını iletmişti.
Bu haber doğru mu, değil mi? Yoksa saptırma mı? Henüz bilmiyoruz. Ancak nihayet akla makul gelen, Kaşıkçı'nın katledilme sebebi için somut adres gösteren bir haber okudum.

*** Kaçakçıları örnek alın!

Önce bir açıklama: 'Türkler şöyledir, böyledir' diye yazıyorum ya... Bazıları, 'Her Türk...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeyhül Muharririn 12 Kasım 2018 | 913 Okunma Cenaze marşı 11 Kasım 2018 | 711 Okunma Milyar dolarlık arayış 10 Kasım 2018 | 4.314 Okunma Kaşıkçı niye öldürüldü? 04 Kasım 2018 | 5.696 Okunma Bellek dostu yazı tipi 03 Kasım 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar