Yüz yıl önceki cesur politika

Artık hiçbir tereddüdüm kalmadı. Kesin olarak emin oldum. Bu ülkede Atatürk’ü en az tanıyan ve bu konuda en cahil olan kesim, kendilerine “Atatürkçü” adını verenler. O’nu...

Artık hiçbir tereddüdüm kalmadı. Kesin olarak emin oldum. Bu ülkede Atatürk’ü en az tanıyan ve bu konuda en cahil olan kesim, kendilerine “Atatürkçü” adını verenler. O’nu hiç anlamayanların başında bence onlar geliyor.

Yaptıkları en büyük faaliyet, Mustafa Kemal’i rakı kadehinin arasına sıkıştırmak! Bütün meselelere de o rakının bulanıklığı içinde bakmak!

Farkında değiller ama aslında Atatürk’ü de küçültüyorlar. Kendi küçük düşünce dünyalarının içine hapsetmeye uğraşıyorlar.

Gerçekte “Atatürk kimdir, neler düşünmüştür, hangi adımları atmıştır?” bilmiyorlar. Geçmişte neler yaşandığının farkında bile değiller. Yoksa bugün olup bitene burun kıvırmaz, tepki göstermezlerdi.

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yeni güvenlik stratejisini açıkladı. Prangalardan ve bize dayatılmaya çalışılan rolden kurtulduğumuz müjdesini verdi:

“Artık kapımızın çalınmasını beklemeyecek, sorunların üzerine biz gideceğiz.”

Bu ülkenin, kendisine yıllarca aşılanmaya çalışılan yanlış güvenlik anlayışını terk ettiğini ilan etti:

“Tehditlerin kaynağına ineceğiz. Nerelerde yuvalanıyorlarsa, oralarda tepelerine bineceğiz.”

Bu doğru bir politika mı?

Kesinlikle doğru. Ayrıca Mustafa Kemal de bu politikayı uygulamıştı. Çeşitli tehlikeleri, Anadolusınırlarına ulaşmadan kesmeye çalışmıştı.

Peki biliyorlar mı bunu, kendilerine Kemalist adını verenler?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar