Yönetemeyen Başkan!

Sabah kalkıyor, 'Türkiye yönetilemiyor' diyorlar. Akşam yatana kadar benzer sözleri dillendiriyorlar... Doğru, Türkiye istedikleri gibi yönetilmiyor! Ama o Türkiye, dünyadaki pek çok gelişmeyi de yönetip yönlendiriyor....

Sabah kalkıyor, 'Türkiye yönetilemiyor' diyorlar. Akşam yatana kadar benzer sözleri dillendiriyorlar...

Doğru, Türkiye istedikleri gibi yönetilmiyor! Ama o Türkiye, dünyadaki pek çok gelişmeyi de yönetip yönlendiriyor. Sıkıntı da bu zaten!

Üç gündür Azerbaycan'daydım. Oranın bağımsızlıktan bu yana gösterdiği gelişmeleri yakından takip ettim. Neler yaşandığını iyi bilirim. Çok hassas dengeleri vardır.

Adı üstünde 'kardeş' ülke. Bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün iktidarlar da bunu dillendirdiler. Ama atılan 'kardeşlik' nutukların tamamı kağıt üzerinde kaldı. Hiçbiri bu kardeşlerimizin yarasına merhem olamadı. Ta ki son döneme kadar.

'Yönetilemiyor' denilen Türkiye, 30 yıllık Karabağ yarasının çözümünde son derece etkili oldu. Bütün Azerbaycan ve dünya da bunun farkında. Bir tek bizimkiler farkında değil. Onlar 'Türkiye yönetilemiyor' diye bağırmakla meşguller!

Bakü'de, T.C İletişim Başkanlığı ve Kültür Bakanlığı'nın desteklediği, Anado

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar