Yalan dolan, salla gitsin…

Ne diyorlardı Sedef Kabaş'ın ahlak dışı sözlerini savunmak için? 'Bir Çerkes atasözü kullandı, başına bunlar geldi' diyorlardı. Eşim Çerkes'tir benim. O kültürü iyi bildiğine, sadece...

Ne diyorlardı Sedef Kabaş'ın ahlak dışı sözlerini savunmak için? 'Bir Çerkes atasözü kullandı, başına bunlar geldi' diyorlardı.

Eşim Çerkes'tir benim. O kültürü iyi bildiğine, sadece Türkiye değil, dünyanın pek çok bölgesindeki Çerkeslerle irtibatının olduğuna bizzat şahidim. Sedef Kabaş, bu savunmayı yaparken, 'Bu da nereden çıktı?' dercesine yüzüme bakmıştı. Yine de bu konuda bir otorite olmadığı ve yanılma payı olabileceğini düşündüğüm için 'Yok böyle bir şey' diye ortaya çıkmadım.

Ama Çerkeslerden en üst seviyede cevap geldi. Uluslararası Kafkas Derneği Başkanı Oğuz Berk, sert tepki gösterdi. 'Çerkeslerde öyle bir atasözü yok' dedi.

Daha da ileri gitti. Böyle bir iddia ortaya atmanın ancak 'Bir operasyonun parçası olmak' ya da 'zır cahillikle' izah edilebileceğini ifade etti. Sedef Kabaş ve O'na destek verenlere şöyle seslendi:

'Çerkesler edep takıntılıdır. İnternette gördüğünüz her lafın üzerine atlamak, Çerkeslere hakarettir. Kendi kişis

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar