“Yalaka” kimdir, Başkanlık nedir?

On parmaklarında on kara, sağa sola sürüp duruyorlar. Fikir yok, tutarlılık yok, derinlik yok. Sadece giderek çirkinleşen bir üslup var. Çirkeflikle sınır tanımayan bir saldırıyla karşı...

On parmaklarında on kara, sağa sola sürüp duruyorlar. Fikir yok, tutarlılık yok, derinlik yok. Sadece giderek çirkinleşen bir üslup var. Çirkeflikle sınır tanımayan bir saldırıyla karşı karşıyayız…

Ürkütüp korkutacaklarını, sindirip susturacaklarını sanıyorlar! 
“Başkanlık Sistemi” diyorsun, henüz ne olduğunu anlatmana fırsat vermeden lafı ağzına tıkıyorlar. Koro halinde saldırıya geçiyorlar: 
-Yalaka, besleme… 
Tutmaz ki! 
Çünkü ben lise yıllarından beri aynı noktadayım. Hep, Türkiye’nin önünü açacak olan Başkanlık Sistemi’ni savunuyorum. Çizgimde bir sapma da kayma da yok. Dün de milli ve yerliden yanaydım. Bugün de. 
“Yalaka” mı arıyorsunuz? O zaman dün “Başkanlık” deyip, bugün yalpalayanlara bakacaksınız. İsterseniz işinizi kolaylaştırayım, bir de ipucu vereyim. 1979 Yılı’nda MHP’nin başında Alparslan Türkeş vardı. Yine aynı yıl yayımlanan “Temel Görüşler” isimli kitabının 135. sayfasında aynen şu ifadeler yer alıyordu: 
“Tarih ve töremize uygun olarak Başkanlık Sistemi’ni savunuyoruz.” 
Bugün MHP’nin başında Devlet Bahçeli var. Başkanlık Sistemi için “zinhar olmaz” tavrı içinde. Durum bu olunca dün Türkeş döneminde “Başkanlık” diyenler, bugün Bahçeli’nin yanından ters yöne atışlar yapıyorlar. 
İşte “yaranma” ya da “yalakalık” denilen tam da budur bence! 
Başka çevrelerden de benzer örnekler vermek mümkün… 
* * *
Bu ülkede uzun süreden beri bir kara propagandadır devam edip gidiyor… 
Daha düne kadar Parlamenter Sistemi yerden yere vuranlar bile, bugün savunuculuğuna soyunmuş durumda. Çünkü hiçbirinde omurga yok. Kıvrak bel hareketlerinin her türünden örnekler veriyorlar. 
Kimi, “Başkanlık diktatörlüktür” diyor… 
Kimisi, “Bu sistem ülkeyi böler” türünden abuk sabuk tezler ileri sürüyor… 
Kimi de sırf Erdoğan’a duyduğu alerji sebebiyle Başkanlık Sistemi’ne karşı olduğunu açıktan ilan ediyor… 
Bir de sürekli olarak ortaya attıkları bir tez var ki, evlere şenlik. “Erdoğan’ın dışında Başkanlık isteyen yok” diyorlar: 
-Ahmet Davutoğlu bile karşı. 
Başbakan Davutoğlu, gözlerinin içine baka baka “Benim tavrım Başkanlıktan yana” dese de bunlar halen aynı noktada. 
Durup, durup tekrarladıkları sözler hep aynı: 
-Memleketin o kadar derdi varken, nereden çıktı bu başkanlık? 
İşte mesele de burada zaten. Memleketin onca derdi var ama mevcut sistemle çözülemiyor. Ülkenin önünü açmak için “Başkanlık” deniyor. Bunlar ise, tartışmak yerine tıkaç görevi yapıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar