Vurduk, ses gelecek elbette

Başbakan Binali Yıldırım, dün partisinin TBMM Grup Toplantısında “Felaket Tellallarından” bahsetti. “Bazıları, sazı eline alıp, felaket türküleri söylemeye devam ediyor....

Başbakan Binali Yıldırım, dün partisinin TBMM Grup Toplantısında “Felaket Tellallarından” bahsetti. “Bazıları, sazı eline alıp, felaket türküleri söylemeye devam ediyor. Bunların adı felaket tellalları korosu”dedi.

Farkındayız, açık bir biçimde görülüyor zaten. Bu “felaket tellallarını” üç ana başlık altında toplayabiliriz:

1) İhanet Cephesi.

FETÖ, PKK ve Türkiye düşmanı çevrelerin tamamı. Mesela, Can Dündar gibi tipler. Onlara destek veren diğerleri.

2) Sorumsuz Muhalefet.

Çeşitli partilerin içinde bunlardan bol miktarda var. İktidara zarar vermek için ülkeyi yakacak kadar gözleri dönmüş tipler bunlar.

3) Menfaat grupları.

Bütün meselelere para olarak bakanlar. Madde üzerine kurdukları hayatlarında kazançtan başka değer tanımayanlar.

Zaman zaman ortaya çıkar bunlar. Kimi bağırıp çağırır; kimisi de fısıltı gazetesini kullanarak ortalığı velveleye vermeye çalışır. Yadırgamamak lazım, normaldir, her dönemde vardı, bugün de olacak elbet!

***

İhanet cephesi, dışarıya bağlıdır; onun bunun taşeronluğunu yapar. Sorumsuz muhalefetin hırsı aklının önüne geçmiştir. Menfaat çeteleri de milli ve manevi değerlerden nasibini almamıştır. Çoğu zaman birleşir, birlikte hareket eder bunlar.

Bugün de öyle oluyor…

Seslerini yükseltmelerinin sebepleri de belli: Türkiye kendi yolunu çiziyor, bağımsız politikalar izliyor. Dış güçlerin yıllardır tepe tepe kullandıkları FETÖ denilen örgüt çökertiliyor. Bu milletin ekmeğine kan doğrayan PKK köşeye sıkışmış durumda. Asker ve polisimiz, “girilemez” denilen yerlere giriyor. Türkiye, Suriye’de tek başına Fırat Kalkanı Operasyonu’nu yürütüyor. Hem de “süper” denilen güçlerin bütün itiraz ve engellemelerine rağmen!

Bunların bir bedeli olacak elbet. Türkiye, bugün o bedeli ödüyor. Avrupa Parlamentosu’nun aldığı kararı da bu çerçevede değerlendirmek lazım. Ya geçmişte olduğu gibi teslim olacaksın ya da bugün yaşadığımız gibi bedel ödeyeceksin.

Vuruyorsanız eğer…

Sesi de gelecek elbet!

***

Bir tarafta, Başbakan Yıldırım’ın dediği gibi “felaket tellalları” var, diğer yanda da bu ülkenin milli güçleri…

Dün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM’de söylediği sözler son derece önemli:

-Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi, kendi yolunu çizebilir. Türkiye’nin egemenlik hakkı vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar