Vermezler, ama hakkıdır

Önce savaşan tarafları bir araya getirdi. Ukrayna'da füzeler, roketler, mermiler havada uçuşurken Rusya ve Ukrayna heyetlerini aynı masaya oturttu. Her iki tarafça ayakta alkışlandı. Samimi olsalar da olmasalar da bu...

Önce savaşan tarafları bir araya getirdi. Ukrayna'da füzeler, roketler, mermiler havada uçuşurken Rusya ve Ukrayna heyetlerini aynı masaya oturttu. Her iki tarafça ayakta alkışlandı.

Samimi olsalar da olmasalar da bu görüntüye dünyanın dört bir yanından övgüler geldi.

Savaş devam ederken çok ciddi tedarik sıkıntıları baş gösterdi. Dünya gıda fiyatları yükseldi. Küresel ölçekte bir tahıl sıkıntısı başladı. Başta Avrupalı liderler olmak üzere herkes kara kara düşünmeye başladı.

Yine Erdoğan devreye girdi. Dünya panik içinde kıvranırken, O çözüm odaklı çalıştı. Yoğun ve zorlu bir diplomasi mesaisi ortaya koydu. Savaşan tarafları bir defa daha İstanbul'da bir araya getirdi. Ukrayna'nın elinde bulunan yaklaşık 20 milyon ton tahılın ihtiyacı olan ülkelere ulaştırılması için bir koridor açılmasına öncülük etti. Yine başardı, bunun için İstanbul'da imzalar atıldı.

Bütün dünya derin bir nefes aldı.

Anlaşma ile birlikte bir anda dünya tahıl fiya

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar