Ümitsiz vaka Kemal Bey!

Bazıları farkında değil, ama sistem değişti artık. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçti. Parlamento’da oturmakla olmaz, bir iddian varsa gözünü Beştepe’ye dikeceksin....

Bazıları farkında değil, ama sistem değişti artık. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçti. Parlamento’da oturmakla olmaz, bir iddian varsa gözünü Beştepe’ye dikeceksin. “Seçileceğim, icranın başı olacağım, ülkeyi yöneteceğim” diyeceksin. 

Ama Kılıçdaroğlu öyle demiyor… 

O makama yönelik niyeti de yok, umudu da. O yüzden başka bir aday arıyor. “Bir denesem acaba olur mu?” diye de hiç düşünmüyor! Böyle bir riske girmiyor. Çünkü, milletvekilliğini kaybetmek istemiyor. Milletvekilliğini kaybederse, CHP Genel Başkanlığı Koltuğu’nun da altından kaymasından korkuyor. 

İşte o yüzden “ümitsiz vaka” değerlendirmesini yaptım. Böyle bir liderlik olmaz. Baksanıza, Kemal Kılıçdaroğlu kendine bile güvenmiyor. O yüzden büyük hedefler peşinde koşamıyor. Elindekileri muhafaza etmeyi kazanç sayıyor. 

***

Kemal Bey, Cuhurbaşkanı Erdoğan’a kızıyor, köpürüyor; zama

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar