Türkiye’ye bir şeyler oldu

Biz yıllarca hep kandırıldık, biliyor musunuz? Oynandı bizimle. Demokrasi ve insan hakları gibi değerler, sürekli olarak istismar edildi; terörün ve teröristin yolunu açmak için alabildiğine kullanıldı. Onlarca...

Biz yıllarca hep kandırıldık, biliyor musunuz? Oynandı bizimle. Demokrasi ve insan hakları gibi değerler, sürekli olarak istismar edildi; terörün ve teröristin yolunu açmak için alabildiğine kullanıldı. Onlarca yıldır uygulanan politikalarla Türkiye bir garip ülke halini aldı. Caniler kol gezdi, masumlar can verdi.

Sonra, bir şeyler oldu bu ülkeye. Silkindi, kendine geldi. Yıllardır sahnelenen oyun sona yaklaşırken, son perde açıldı. Bir anda her şey tersine döndü. Sessiz çoğunluklar ve mazlumların yüzü gülmeye başladı. Maskeler indirildi, gerçek yüzler ortaya çıktı. En önemlisi de o yüzlerin sahipleri hesap vermeye başladı.

Bakın, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, artık cezaevinde. Düşünülmesi bile güçtü! Olabilir miydi, gerçekleşebilir miydi bu?

Ama oldu işte…

Çünkü Türkiye, bir hukuk devleti olduğunu hatırladı! Artık çekinmeden, korkmadan ve “Kim ne der?” diye düşünülmeden hukukun gereği yerine getiriliyor. Düne kadar “Ne yaparsak yanımıza kâr kalır” pervasızlığı içinde hareket eden belli çevreler de feryat figan ediyor:

-Nerede hukuk, nerede demokrasi?

İşte burada. Çok bekledik ama geldi. Dün sergilenenlerin ne demokrasiyle ne de hukukla ilgisi vardı. Gültan Kışanak ve benzerlerine dokunmak için geç bile kalındı. Türkiye, ilk olarak terörle mücadele konusunda Batılı anlamda bir tavır ortaya koydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar