Türk-ABD ilişkileri bıçak sırtında

İade talebinde bulunduk, götürüp dosyalar verdik. İçlerine belgeler kolduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile görüştü. Adalet Bakanlığı, yeni bir başvuru yapıp, Fetullah...

İade talebinde bulunduk, götürüp dosyalar verdik. İçlerine belgeler kolduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile görüştü. Adalet Bakanlığı, yeni bir başvuru yapıp, Fetullah Gülen’in tutuklanmasını istedi.

Amerika’da herhangi bir hareket yok, bekliyoruz. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhtemelen 26-27 Ekim tarihleri arasında Washington’a gidecek, ABD Adalet Bakanı ile konuyu görüşecek. Demek ki, o tarihe kadar herhangi bir olumlu gelişme de beklemiyoruz.

Amerika oyalıyor, ipe un seriyor. 15 Temmuz’daki darbe girişiminin arkasındaki isim olan Fetullah Gülen ise Türkiye aleyhindeki faaliyetlerini devam ettiriyor.

Bu, Türkiye açısından dayanılır ve mazur görülebilir bir tablo değil!

Dün, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile kahvaltıdaydık. Meseleyi bütün çıplaklığı ile ortaya koyup, sordum:

-Türkiye, üzerine düşeni yaptı ve bekliyor. Yaşanan bütün gerçeklere rağmen, ABD’nin Gülen’i iade etmemesi, iki ülke ilişkilerini nasıl etkileyecek?

Bakan Bozdağ da aynı netlikte cevap verdi…

ABD’nin göstereceği böyle bir tavrın, çok ciddi sonuçları olacağını ortaya koydu. “Gülen’in Türkiye’ye iade edilmemesi konusunda resmi bir iradenin ortaya çıkmasının” anlamını çok kısa bir cümle ile özetledi:

-Bu, Amerika’nın Fetullah Gülen’in dostluğunu, Türkiye’nin dostluğuna tercih etmesi anlamına gelir.

Ardından da böyle bir tavrın sonuçlarını sıraladı:

1)FETÖ ve Fetullah Gülen’in ABD tarafından korunduğu algısını uyandırır.

2)Türk halkında ABD karşıtlığı artar.

3)Türkiye ile ABD ilişkileri son derece olumsuz etkilenir. Gözle görülür farklılıklar ortaya çıkar.

Bakan Bozdağ, bir de uyarıda bulundu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar