Trump 'Sakın vurmayın' dedi 

Bir değil, telefonda birkaç defa tekrarladı. ABD Başkanı Donald Trump, “Orada bizim de askerlerimiz var. Türkiye Münbiç’e saldırmasın” dedi.  Türkiye’nin kararlılığının ABD’yi...

Bir değil, telefonda birkaç defa tekrarladı. ABD Başkanı Donald Trump, “Orada bizim de askerlerimiz var. Türkiye Münbiç’e saldırmasın” dedi. 

Türkiye’nin kararlılığının ABD’yi getirdiği nokta budur işte! Amerikalılar, önce Fırat Kalkanı Operasyonu, daha sonra Zeytin Dalı Harekatı’nı gördüler. Geçmişte olduğu gibi her türlü gelişmeyi sineye çeken değil, “tehdidini ikaya muktedir” bir ülkeyle karşı karşıya kaldılar. Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını anladılar. 

Trump o yüzden telefonda Erdoğan’ı “Orada biz de varız, sakın vurmayın” diye bizzat uyarma ihtiyacı hissetti. Türkiye’nin kararlılığı devam ettiği için de YPG’nin Münbiç’i boşaltmasını kabul etti. Bunun için bir “yol haritası” hazırlandı. 

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Washington’da yaptığı görüşmeyi, bu bilgiler ışığında değerlendirmek lazım! 

hhh

Münbiç meselesi, Obama dönemine kadar dayanıyor. Türkiye’ye “

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar