Toplama partide kavga

Kurulduğu gün adını koymuştum; “İyi Parti toplama bir partidir” demiştim. “Çok sürmez, dağılır” diye de eklemiştim. Çatırtı sesleri gelmeye başladı bile....

Kurulduğu gün adını koymuştum; “İyi Parti toplama bir partidir” demiştim. “Çok sürmez, dağılır” diye de eklemiştim. Çatırtı sesleri gelmeye başladı bile.

Hatırlarsınız, bir önceki kongrede Meral Akşener “küstüm, oynamıyorum” tavrı içine girmiş, aday olmayacağını açıklamıştı. Ardından parti kurmayları “ablalarının” taleplerini yerine getirdiler. O da önceden planladığı belli olan direnişinden vazgeçti. Adaylığını koyup yoluna devam etti.

Meral Hanım böyle yapar da milletvekilleri geri durur mu? Onların bir kısmı da son kongrenin ardından “küstük, oynamıyoruz” diyorlar. Adeta bir İyi Parti Geleneği haline geldi bu tavır!

***

Günlerdir partiyi dalgalandıran, kamuoyunu meşgul eden ve senaryo üzerine senaryo yazılmasına yol açan sıkıntı şu:

Geçtiğimiz günlerde yapılan İyi Parti Büyük Kongresi’nde bir liste hazırlanmış. Üzerinde “Oy verilmeye

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar