Suç bunlar Kemal Bey, suç

Halk Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için sandığa gitmeye hazırlanırken, suçlamalar birbirini kovalıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, peş peşe ağır...

Halk Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için sandığa gitmeye hazırlanırken, suçlamalar birbirini kovalıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, peş peşe ağır iddialarda bulunuyor…

15 Temmuz için “kontrollü darbe” diyor. AK Parti içinde ByLock kullanan milletvekilleri bulunduğunu söylüyor. Fakat, gerisini getirmiyor. “Açıkla bunları” diyenlere cevap vermek yerine susmayı tercih ediyor.

Oysa, çok ciddi iddialar bunlar. Hatta, cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunmayı gerektirecek kadar ciddi! Ayrıca, iddia sahibi açısından yargıya gitmek, aynı zamanda bir vatandaşlık görevi.

Üstelik, Kılıçdaroğlu herhangi biri değil. Hem Türkiye’yi yönetmeye, hem de yanlış gittiğini iddia ettiği pek çok konuyu düzeltmeye talip. O yüzden, normal vatandaş için görev olan, Kılıçdaroğlu için bir mecburiyet. Buna rağmen gereğini yapmıyor. Ortaya attığı iddiayı takip etmeyip geri çekiliyor.

Çünkü…

Türk Ceza Kanunu’nun 271. Maddesi aynen şöyle diyor:

“İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil ve emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.”

Yetmez, bir de “iftira” suçunu düzenleyen 267. Madde var:

“Yetkili makamlara ihbar ve şikâyette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlenmediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.”

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar