Son Başbakan

Aslında isim Davutoğlu “kongreye gidiyoruz” dediği anda belli gibiydi. Binali Yıldırım’ın açıklanması malumun ilanı oldu. Türkiye, taşların oturacağı, kabuk değişiminin...

Aslında isim Davutoğlu “kongreye gidiyoruz” dediği anda belli gibiydi. Binali Yıldırım’ın açıklanması malumun ilanı oldu. Türkiye, taşların oturacağı, kabuk değişiminin hızlanacağı yeni bir döneme girdi.

Öncelikle bir noktanın altını çizelim:

Binali Yıldırım, düşük profilli bir isim değil. Tersine profilinin yüksek olduğunu söylemek yanlış olmaz. Davutoğlu’nun Başbakan olarak belirlendiği eğilim yoklamalarında da yine adı öndeydi. O açıdan son gelişmeye bir hakkın teslimi olarak da bakılabilir.

Binali Yıldırım, AK Parti’nin kurucusu.

Büyük eserlerin altında imzası var. Dev projelerin uygulayıcısı. AK Parti’nin kazandığı seçimlerin hepsinde Yıldırım’ın başında bulunduğu bakanlığın gerçekleştirdiği yatırımlar ön planda oldu.
Ulaştırma, denizcilik ve haberleşmede Türkiye’yi dönüştüren bir isim. İlkler hep Binali Yıldırım’ın bakanlığı döneminde gerçekleşti. Milli gemi, milli uçak ve milli uydu denilince Yıldırım ismi öne çıkıyor.

Devam edelim…

Binali Yıldırım, tıkandıkları anda büyükşehir belediyelerinin de imdadına yetişen bir isim. Sıkışılan noktalarda metro gibi pek çok projeyi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tamamladı.
Yıldırım’ın bir özelliği de siyaset başarısı. O yüzden AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için O’nun ismi ön plana çıkmıştı. İzmir’e etkili bir isim olduğu için gönderildi. Başarılı da oldu, partisinin oyunu yükseltti.
Bu yönde daha pek çok özelliğini sıralamak mümkün…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar