Sen nasıl bir alçaksın?

Giderken nelerle karşılaşacağımı gayet iyi biliyordum. Zaten görüntülerini de izlemiştim. Ancak, yerinde bizzat görmek çok farklı oluyor. İçim cız etti, kanım dondu, gözlerin doldu. Türkiye...

Giderken nelerle karşılaşacağımı gayet iyi biliyordum. Zaten görüntülerini de izlemiştim. Ancak, yerinde bizzat görmek çok farklı oluyor. 
İçim cız etti, kanım dondu, gözlerin doldu. 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin halinden bahsediyorum. Girişler tanklara karşı tedbir olarak otobüslerle kapatılmıştı. Ziyaretçi girişinin hemen yanında derin bir çukur vardı. Oraya atılan bomba, asırlık ağaçları yerle bir etmişti. Tam bir ağaç katliamı ile karşılaştım. İçinde milletvekili odalarının bulunduğu yeni bina delik deşikti. Belli ki uzun süre helikopterlerin hedefi olmuştu. 
Tarihi taş binanın hali de içler acısıydı. Dışında bol miktarda kurşun delikleri vardı. Çatıya atılan beton delici bomba, içeriyi perişan etmişti. Başbakan’ın odasının da bulunduğu bölüm harabe gibiydi. 
Ben o binaya darbe döneminde girdim. Kenan Evren’in ülkeyi idare ettiği 1980’li yıllarda gazeteciliğe başladım. Benim kadar uzun süre o binaya gidip-gelen milletvekili de yoktur. Ömrümüm büyük bölümü geçti orada. İyi kötü hatıralarla dolu dört bir yanı. Gerçekten gözlerim doldu, karşılaştığım o manzarayı görünce. 
Üstelik, sadece ben değil, bütün meslektaşlarım aynı durumdaydı. Yurdagül Şimşek, “Abi inanamıyorum” dedi. 17 yıldır o binada görev yaptığını belirten Deniz Güçer de kendisini “Evine bomba atılmış gibi hissettiğini” söyledi. 
Darbe nedir iyi bilirim. Yıllarca gazeteci olarak Kenan Evren’i takip ettim. İtildim, kakıldım, aşağılandım. Ancak, böylesi bir alçaklık görmedim. 
Görüntüler ortada. Türkiye, 15 Temmuz’da sadece bir darbe gidişimi ile karşı karşıya kalmadı. Fethullah Gülen alçağının emir ve komutasında büyük bir barbarlık ve vandallık sergilendi. 
Taliban ne yapmışsa, bunlar da onu yaptı. Taliban, heykelleri yıkıp yaktı, devirdi. Bunlar da TBMM’nin tarihi taş binasına bomba yağdırdı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar