Putin’in Türk askerleri

andık sonuçlarıyla birlikte sarsılan muhalefetteki arayış sürüyor. CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu, MHP’de de Devlet Bahçeli hedefte. Her iki kanatta da “Olmuyor, gitmiyor” diyen parti içi muhalefet...

andık sonuçlarıyla birlikte sarsılan muhalefetteki arayış sürüyor. CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu, MHP’de de Devlet Bahçeli hedefte. Her iki kanatta da “Olmuyor, gitmiyor” diyen parti içi muhalefet değişim istiyor. 
Peki, genel başkanlar değişince ne olacak? Sorun çözülecek mi? CHP ya da MHP ayağa kalkıp, atağa mı geçecek? 
Hiç sanmam… 
Önemli olan zihniyet değişikliği. Zihniyet aynı kaldıktan sonra Kılıçdaroğlu gitmiş, yerine bir başkası gelmiş; Bahçeli bırakmış, koltuğa başka biri oturmuş, ne fark eder? 
Seçmen sandığa gidip, insanların kara kaşına, kara gözüne bakıp oy vermiyor ki! 
* * *
Yıllardır, son derece yanlış ve sakat bir muhalefet anlayışı ile karşı karşıyayız… 
“Sonucu ne olursa olsun muhalefet” ya da “Ne pahasına olursa olsun muhalefet” diyen yapılar var karşımızda. Tamamen Makyavelist bir anlayışla muhalefet yapılıyor bizim ülkemizde. 
Önce hedef belirleniyor… 
Sonra saldırıya geçiliyor. Hedefi yıpratmak, yıkmak için her türlü araç kullanılıyor. Yapılan enva-i çeşit manevra meşru görülüyor. 
“Milliyetçi” bir parti olan MHP’yi ele alalım. Millilikten uzaklaşabiliyor, doktrinini bile değiştirip çiğneyebiliyor; zaman zaman gayri milli yapılarla aynı fotoğraf karesi içine girebiliyor. 
Geçmişte o kadar çok örneğini gördük ki… Devlet Bahçeli’nin değimi ile “Okyanus Ötesi” yani Paralel Yapı ile kol kola girildi. “Zinhar yan yana gelemeyiz” denilen HDP ile aynı noktada buluşuldu. Onlarla birlikte milli yapılara yaylım ateşi açıldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar