PKK’dan CHP’ye destek

Amerikalısı, İngilizi, Almanı ve diğerleri, Türkiye’ye şaşı bakan kim varsa sıraya girdi… Rahatsız ve tepkililer; bizim için değerlendirmeler yapıyorlar; el ele verip, “kaygı...

Amerikalısı, İngilizi, Almanı ve diğerleri, Türkiye’ye şaşı bakan kim varsa sıraya girdi… Rahatsız ve tepkililer; bizim için değerlendirmeler yapıyorlar; el ele verip, “kaygı duyduklarını” açıklıyorlar.

Suriye’de yanı başımızda bir “terör koridoru”oluşurken kaygı duymuyorlar. Tersine, PYD, YPGve PKK güçlerine silah veriyorlar. Ülkelerinde Türkiye’yi hedef alan azılı terör örgütlerine salon tahsis ediyorlar. DEAŞ’a karşı yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu’nda verdikleri sözleri yerine getirmeyip, bizi yalnız bırakıyorlar.

Ancak, konu anayasa değişikliğine geldiğinde “Türkiye dostu” kesilip, bizim adımıza kaygı duyuyorlar!

Yok mu sizce bir gariplik burada?

***

Kaygı duyanlar arasında PKK da var…

KCK’nın Yürütme Konseyi Üyesi ve PKK’nın Avrupa Sorumlusu Rıza Altun, bakın neler diyor:

-Anayasaya “hayır” oyunun kesinlikle verilmesi gerekir. Böyle bir anayasa çıkarsa, tek parti, tek lider sultası altında, kimsenin kendini ifade edebileceği bir imkan olmaz.

PKK, demokratik bir örgüt değil, silahlı bir kalkışma hareketi olduğunu düşünürsek…

Rıza Altun, “Başkanlık Sistemi gelirse işimiz çok zorlaşır. Zaten zor durumdayız, iyice tepemize binilir” demek istiyor.

PKK ile sözde Avrupalı dostlarımız aynı noktada buluşuyor. Bu ittifaka HDP’yi de dahil etmek lazım.

Tamamı anayasa değişikliğine karşı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar