Paşinyan'ın dağıldığı an

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, televizyondaydı. Rusya-1 Kanalı’ndaki 60 Dakika Programı’nda karşı karşıya geldiler. Aliyev, haklı olmasının yanında...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, televizyondaydı. Rusya-1 Kanalı’ndaki 60 Dakika Programı’nda karşı karşıya geldiler. Aliyev, haklı olmasının yanında Rusça’ya hâkimiyetini de çok iyi kullandı. Ermeni Başbakanı’nı silkeledi, dağıttı.

Sonuç:

Bugüne kadar Ermeni tezlerini savunması ile tanınan Rus Medyası bile “Bu kadar da olmaz” noktasına geldi. Yapılan yorumlarda “Aliyev, Paşinyan’ı bağladı” ifadeleri kullanıldı. Her platformda “Ermeni Başbakan rezil oldu” değerlendirmeleri öne çıktı.

Gelişmeleri, bu fotoğrafı bir köşeye koyarak değerlendirmek lazım…

Biliyorsunuz, BM Güvenlik Konseyi, Karabağ ve çevresindeki çatışmaları görüşmek için toplandı. Yine alışılmış lafları tekrarladı:

“Acilen ateşkes ilan edilip, barış görüşmelerine başlanmalı.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar