Oyun değil, anayasa

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “diktatör bozuntusu” dedi. Dün de yeni anayasa arayışı çerçevesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “diktatör bozuntusu” dedi. Dün de yeni anayasa arayışı çerçevesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

Nasıl olacak bu iş?...

Daha sahaya çıkmadan faul başladı. Diyalog ne şekilde sürdürülecek? Bu şartlarda nasıl uzlaşma sağlanacak? Başbakan, pazartesi günü de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek. Bahçeli de dönüp dolaşıp Erdoğan’a vuruyor. Söylediklerine bakarsak, bu ülkede ne kadar problem varsa, tamamının kaynağı Recep Tayyip Erdoğan! Elinden gelse Erdoğan’ı yakalayacak, bir fanusun içine hapsedecek.

Bu söylemler bir yana, Türkiye’nin başında halktan yüzde 52 oy almış bir Cumhurbaşkanı bulunuyor. Geçmiştekilerin aksine, Parlamento tarafından değil, doğrudan halkın oylarıyla seçilmiş. Ayrıca, gündemde de AK Parti’nin önceliği olan Başkanlık Sistemi bulunuyor.

Muhalefetin tutumu ortada

CHP ile MHP’nin aldığı oyları toplasan yüzde 38 etmiyor. Üstüne bir de HDP’yi koysan Erdoğan’ın aldığı oya ulaşamıyor. 
Buna rağmen, hepsi el ele vermiş, ısrarla Erdoğan’a da, Başkanlık Sistemi’ne de veryansın ediyorlar… 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar