Öyle olmaz, böyle olur

Akşam Gazetesi Yazarı Emin Pazarcı'nın bugünkü (03.11.2022)''Öyle olmaz, böyle olur'' başlıklı yazısı.

ABD'nin 2022 Yılı Ulusal Güvenlik Strateji Belgesi'nden bahsedip, dünyaya nasıl baktığını ortaya koymuştum dünkü yazımda. Küresel bir lider olduğu vurgusunu yapıp, herkese "Peşime takılan kazanır" mesajı verdiğinden bahsetmiştim.

Türkiye'den peşine takılanlara dikkati çekmiştim.

Ne oldu? O "küresel lider" dünyanın en büyük problemlerinden birinin gıda güvenliği olduğuna vurgu yapmasına rağmen, tahıl krizine bir çözüm bulamadı. Bunu başaran, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

Sonra tekrar bir kilitlenme yaşandı. Herkesin "bitti bu iş" dediği anda, kilidi yine Türkiye'nin Cumhurbaşkanı açtı.

Dün, TBMM'de Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmadan öğrendik bunu.

Ardından gazeteci arkadaşlar, "Rusya'yı, Putin'i nasıl ikna ettiniz" diye sordular. Erdoğan da "Onu bana bırakın, önce Biden'a anlatacağım" cevabını verdi.

ABD Başkanı Biden anlar mı bilemem! Ama önce Türkiye'nin ve özellikle de sadece ve sadece Erdoğan'ı devirmek üzere bir araya gelen Altılı Masa'nın bu gelişmenin üzerinde uzun uzun düşünüp anlaması lazım!

Demek ki öyle değil, böyle oluyormuş.

Erdoğan'ın grup konuşmasını TBMM'de dinledim...

3 Kasım, yani bugün itibarıyla iktidarlarının 20 yılı dolduracağını söyledi. Bu süreç içinde, hep belli çevrelerin engel olma, engel çıkarma ve "takoz siyaseti" uyguladıklarından bahsetti. Cumhuriyet Mitinglerinden 15 Temmuz'a kadar yaşanan süreci özetledi.

O zihniyetin devamını temsil eden Kılıçdaroğlu'na da son sert ifadelerle yüklendi. Son olarak ortaya attığı iftira mahiyetindeki "Cari açığı uyuşturucu ticareti ile kapatıyorlar" sözlerini ise "vicdansızlık" olarak değerlendirdi.

Gerçekten de siyaset çok kirlendi; ülkenin itibarını sarsacak, Türkiye düşmanlarının ekmeklerine yağ sürecek ve bu milletin vicdanını yaralayacak bir noktaya kadar geldi.

Peki, neden böyle oldu?

Erdoğan onun da cevabını verdi:

"Kamuoyu araştırmaları bunları çıldırtıyor. Daha çok çıldıracaklar."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar