Mustafa Kemal'in pençesi 

Kuzey Irak’ta Pençe Harekâtı sürüyor. Öyle görünüyor ki, bu operasyonun bitiminde Hakurk’ta yeni bir yapılanma gerçekleşecek. Bölgeden temizlenecek olan PKK, yerini Türk askerine bırakacak. Irak’ta...

Kuzey Irak’ta Pençe Harekâtı sürüyor. Öyle görünüyor ki, bu operasyonun bitiminde Hakurk’ta yeni bir yapılanma gerçekleşecek. Bölgeden temizlenecek olan PKK, yerini Türk askerine bırakacak. Irak’ta, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir üs bölgesi daha oluşacak. 

Kandil’in kapısına pençemizi vuracağız. Sızmaları önleyecek, terörün harekât kabiliyetini kısıtlayacağız. Topraklarımızı daha güvenli hale getireceğiz. Ayrıca, Hakurk’u gerektiğinde Kandil’e doğru bir “sıçrama taşı” olarak kullanacağız. 

Gürültüsüz ve sakin bir şekilde yürütülüyor. Ancak, stratejik önemi oldukça büyük bu operasyonun! Terörle mücadelede ve bölgede etkinlik kazanmada atılan çok ciddi adımlardan biri! 

Bakıyorum da pek umurunda değil bazı çevrelerin. Burun kıvıranlar, gereksiz görenler bile var. Hatta, “neden” diye soranlar dahi çıkıyor: 

-Neden şimdi? 

Kafaları bulandırmak, itibarsızlaştırmak için elden gelen yapılıyor. Harekâtı basite indirgeyip, “Kaç tane ciddi ça

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar