Müslüman değil, düşman

Resmi adı ve içindeki “İslam Cumhuriyeti” ifadesi yanıltıcı olmasın. Bunların İslam anlayışları kendilerine göre ve Müslümanlarla da kavgaları var. Her şey apaçık ortada, daha yeni resmi...

Resmi adı ve içindeki “İslam Cumhuriyeti” ifadesi yanıltıcı olmasın. Bunların İslam anlayışları kendilerine göre ve Müslümanlarla da kavgaları var.

Her şey apaçık ortada, daha yeni resmi bir açıklama yaptılar. İran’ın Dışişleri Temsilcisi, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalarla ilgili olarak “tarafsızlık politikasının devam edeceğini” söyledi.
“Tarafsızlık” lafın gelişi, bu açıklamayı “Ermenistan’a desteğe devam” olarak tercüme edebiliriz. İran, ülkesinde yaşayan Azerileri rahatsız etmemek için kartlarını açık oynamıyor, ama Ermenistan’a sürekli olarak destek veriyor.
Karabağ işgal edildi, sessiz kaldı.
Hocalı’da sivil halk katledildi, en ufak bir tepki göstermedi.
Tabii ki bu kadarla kalmadı. 1992’den itibaren Ermenistan’ın askeri operasyonları sürdürmesi için doğalgaz ve yakıt tedarik etti. Müslüman Azerilerin katledilmelerine destek verdi. Bilmediğimiz şeyler değil bunlar. Hatta daha da ileri gitti, Ermenilerin “soykırım” toplantılarına resmi heyet bile gönderdi.
İşte İran böyle bir ülke!
* * *
İran’ın neden böyle davrandığına gelince…
Korkuyor çünkü! Ülkesinin üçte biri Azeri nüfusa sahip. Onların hareketlenmesinden endişe ediyor. Azerbaycan’a karşı Ermenistan’ı tampon ve koz olarak kullanmayı düşünüyor. Ülkesinde yaşayan ve Müslüman olan kendi insanını baskı altında tutup, frenleyebilmek için Ermenistan’a destek politikası izliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar