MHP’de iç savaş

“Olurdu, olmazdı” tartışmaları bitti. MHP’yi kongreye götürmesi için mahkeme tarafından kayyum atandı. Bir yılan hikayesi şimdilik böyle sonuçlandı. Ama bitmedi. MHP’deki asıl savaş yeni...

“Olurdu, olmazdı” tartışmaları bitti. MHP’yi kongreye götürmesi için mahkeme tarafından kayyum atandı. Bir yılan hikayesi şimdilik böyle sonuçlandı.

Ama bitmedi. MHP’deki asıl savaş yeni başladı. Bundan sonra daha da alevlenerek devam edecek. Öyle görünüyor ki, ortalık giderek iyice gerginleşecek.
Nereden mi biliyorum? Çünkü, geçmiş tecrübeler bunu gösteriyor!
Alparslan Türkeş sonrası MHP’de ilk yaşanan Genel Başkanlık mücadelesinde koltuklar havada uçuştu. Tuğrul Türkeş’i destekleyen Azmi Karamahmutoğlu, eline mikrofonu alıp, “illegaliteyi başlattığını” ilan etti. Sonuçta kongre iptal edildi.
Ardından Ramiz Ongun’un aday olduğu kongre yine gergin bir atmosfer içinde geçti.
2002 seçimlerinde MHP’nin baraj altı kalması, tansiyonu alabildiğine yükseltti. Bahçeli, ancak istifa edip, 2003’te yeni bir yönetim vaat ederek durumu kurtarabildi. Daha sonra sular durulup, sinirler gevşeyince vaadini yerine getirmeyerek, yeniden genel başkanlık koltuğuna oturdu.
Koray Aydın’ın, Bahçeli’ye karşı bayrak açtığı kongre süreçlerinde de benzer fotoğraflarla karşılaştık. Aydın’ın, salona girerken tekmelenmesine, salon içinde ise konuşturulmamaya çalışılmasına şahit olduk.
Dün yaşananlar, bugünün aynası. Üstelik, bugün MHP’deki ayrışmalar o dönemdekilerden çok daha derin!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar