MHP’de B Planı

Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında konuştu. Dokunulmazlıklar konusu ve Genelkurmay Başkanı ile ilgili altına imza atabileceğim sözler söyledi. MHP’deki kongre süreci ile ilgili olarak da Paralel...

Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında konuştu. Dokunulmazlıklar konusu ve Genelkurmay Başkanı ile ilgili altına imza atabileceğim sözler söyledi. MHP’deki kongre süreci ile ilgili olarak da Paralel Yapı’ya dikkat çekti ve “operasyon” iddialarında bulundu. Buna da itirazım yok. Paralel Yapı her yerde karşımıza çıkıyor. Geçmişte AK Parti’de de Hükümet’te de “operasyonlar” gerçekleştirmek istedi. Girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı. MHP’de de güç kazanmak istemesi ve etkili olmaya çalışması çok doğal. MHP’de bugün yaşanan sıkıntı, partinin her türlü operasyona açık hale gelmesinden kaynaklanıyor. Meclis’teki milletvekili sayısı 40’a düşmüş, kamuoyu araştırmalarındaki hali ortada!
Kim bu tablonun sorumlusu? Elbette birinci sorumlu Devlet Bahçeli!
Siyaset de tabiat gibi boşluk kaldırmaz. Sırtlan ve çakal, zayıf olana saldırır. Bitki zararlıları da sağlıklı ağaçlarla değil, zayıf olana hücum eder.
Bugün MHP’deki durum budur!

***

Üstelik Devlet Bahçeli halen yanlışa devam ediyor. Dün, adaylar için aynen şu ifadeleri kullandı: “Koray Aydın, Ülkü Ocakları’ndan yetişmiş değerli bir insandır. Adaylar içinde tek ülkücü kişi odur.” Şimdi bunlar söylenecek sözler mi?
Ümit Özdağ nereden yetişti, ağaç kovuğundan mı çıktı?
Son günlerde yaptığı hatalara, Can Dündar ve Figen Yüksekdağ gibi isimlerle aynı fotoğraf karesine girmesine rağmen, Sinan Ogan da MHP için ithal bir isim değildir.
Bu değerlendirme, belki Meral Akşener için geçerli olabilir. O zaman da birileri çıkıp sorma hakkına sahip olur:
-Madem öyleydi, Akşener’i niçin MHP’ye paraşütle indirdin? Neden, TBMM Başkanvekilliği gibi çok önemli bir makama getirdin? Yok muydu MHP içinde ülkücü bir isim?
Bitmedi, dahası var…
Koray Aydın, MHP’nin 10. Olağan Kongresi’nde tam 441 oy aldı. Kongreyi kazanan Devlet Bahçeli de yaptığı teşekkür konuşmasında Aydın’la birlikte o 441 delegeyi adeta gömdü:
-Bugün başını kaldıran fitne amacına ulaşamamıştır. Partimizi içten oyma ve etkisiz kılma girişimleri sonuçsuz kalmıştır. MHP’ye kurulan tuzaklar boşa çıkarılmıştır.
Hangisi doğru? Koray Aydın’ın “tek ülkücü aday” olduğu mu? Yoksa “MHP’yi içten oyma girişiminde” bulunduğu mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar