MHP ve CHP'ye kaset kumpasının perde arkası

2011 seçimleri öncesiydi. Fetullah Gülen Terör Örgütü, “Cemaat” adı altında faaliyetlerini sürdürüyordu. Güçlü bir medya yapılanması vardı. Her yere ziyaretler düzenleyip, her kesimle...

2011 seçimleri öncesiydi. Fetullah Gülen Terör Örgütü, “Cemaat” adı altında faaliyetlerini sürdürüyordu. Güçlü bir medya yapılanması vardı. Her yere ziyaretler düzenleyip, her kesimle ilişki kurmaya çalışıyordu.

O günlerde Takvim Gazetesi’ndeydim. “Cemaat” denilen yapılanma gözümüzün önünde çeşitli faaliyetlerde bulunuyordu. Akın İpek’in sahibi olduğu Bugün Gazetesi’nin yönetiminde yer alan S.Y, Kuzey Irak’a düzenleyecekleri gezinin davetlilerini belirlemeye çalışıyordu.

Listede MHP’li bazı isimler de vardı. Sonradan anlaşıldı ki, o gezi daha çok MHP’liler hedef alınarak düzenlenmişti.

Birkaç MHP’li isimle irtibata geçildi. Kuzey Irak’ta önemli gelişmeler olduğu, Türkiye’nin orayı boş bırakmaması gerektiği söylendi. Bu yüzden bölgeye bir gezi düzenleneceği, MHP’lilerin de hassasiyetleri sebebiyle o gezide yer almalarının istendiği aktarıldı. “Gelir misiniz?” denildi.

Bazıları, prensipte “olur” cevabını verdiler.

Aradan kısa bir süre geçti. Olumsuz geri dönüşler başladı. Başlangıçta olaya olumlu yaklaşan MHP’liler, geziye katılamayacaklarını belirttiler. Öyle anlaşılıyor ki, Devlet Bahçeli’nin blokajıyla karşılaşmışlardı.

Belli ki, işin içinde “cemaat” denilen yapılanmanın olduğunu öğrenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tepki göstermişti. Sebep ne olursa olsun, MHP’lilerin onlarla yan yana bulunmamaları gerektiğini söylemişti. Devlet Bey, zaten başından beri “cemaate” olumlu bakmıyor, bu görüşünü de her fırsatta ortaya koyuyordu.

MHP’lilerin bu cevabı üzerine Kuzey Irak’a yapılacak o gezi iptal edildi, yapılamadı.

S.Y. de üzerinde çok düşünülmesi gereken sözler sarf etti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar