Marksist, liberal, darbeci tipler…

Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “at izi it izine karıştı” sözlerini tartışıyoruz… Oysa, yeni değil olay, bizde at izi hep it izine karışıktı. Bu izlere bakıp hüküm vermeye...

Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “at izi it izine karıştı” sözlerini tartışıyoruz… Oysa, yeni değil olay, bizde at izi hep it izine karışıktı. Bu izlere bakıp hüküm vermeye kalkanlar da çoğu zaman yanıldı.

Biliyorsunuz, Altan kardeşler İstanbul’da gözaltına alındılar. Gerekçesi de darbe PR’ı yapmaları. Sonuç şu olur ya da bu olur, yargı öyle ya da böyle bir karar verir; bu ayrı bir tartışma konusu. Ancak, Ahmet Altan’ın, Cumhurbaşkanı için “askeri darbe yolunu açıyor” dediği, ağabeyi Mehmet Altan’ın da benzer sözler söylediği bir gerçek.

Dahası da var… Biz, Ahmet Altan’ın “Erdoğan’ı götürüp, çöpün kenarında vururlar” diye yazdığını da biliyoruz.

Önce, yüzde 52’lik bir oy oranı ile seçilen, bugün arkasında çok daha büyük bir halk desteği bulunan Erdoğan’ı yerden yere vurdular. Hakkında son derece çirkin ifadeler kullandılar. Kelimenin tam anlamı ile kinlerini kustular. Sonra da bu tür sözler kullanarak, darbe sevdalarını açığa vurdular.

Kim bunlar?..

Bir dönem, pek çok çevre tarafından “liberal kalemler” diye cilalanan, parlatılan, yolları açılan isimler!

Hatırlarsınız…

Büyük destek ve itibar gördüler!

Oysa, eski Marksistlerdi bu isimler. Liberal filan değillerdi. Geçmişte “silahlı halk ihtilali” diyen yasa dışı sol gruplarla yatıp kalkıyorlardı. Sonra şartlar öyle gerektirdi, liberalliğe soyundular.

İlk zamanlar iyiydi, sırtları sıvazlanıyordu. Sonra, beklediklerini bulamadılar, işlerin istedikleri gibi gitmediğini gördüler. Durum bu olunca asıllarına rücu ettiler. Yine gözlerini silahlı gruplara çevirdiler. PKK destekçiliği yaptılar. Seçilmiş insanlara karşı, silahlı bir güç olan askeri tahrik ettiler.

Çünkü, demokrat değillerdi. Başkaları tarafından verilen “liberal” payesi, üzerlerinde eğreti duruyordu, sırıtıyordu. Ama o payeyi iyi kullandılar. O maskenin altında, Marksist değerlerin savunuculuğunu yaptılar, hep milletin değerlerine saldırdılar. Bunlar abartılmış, şişirilmiş kahramanlardı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar