Leşten hissiz vicdanlar ve kan

Maalesef maskeli vicdanlar var bu ülkede. “Aydın” geçiniyorlar, “demokrasi” diyorlar, “insan haklarından” bahsediyorlar… Diyorlar, söylüyorlar, konuşuyorlar ama… Yaşattıklarına ve...

Maalesef maskeli vicdanlar var bu ülkede. “Aydın” geçiniyorlar, “demokrasi” diyorlar, “insan haklarından” bahsediyorlar…

Diyorlar, söylüyorlar, konuşuyorlar ama… Yaşattıklarına ve yaşadıklarımıza bakılırsa, leşten bile daha hissiz ve tepkisizler. Hiç kusura bakmasınlar, alabildiğine kokmuş ve kokuşmuşlar. Sürekli olarak çevreyi rahatsız edecek kokular yayıyorlar. Standartsızlığın dip noktasında geziniyorlar.
Son yaşadıklarımız maskeli balodan farksız!
Sedat Peker, “oluk, oluk kan akacak” dediğinde ayağa kalktılar. Büyük bir tepki dalgası oluşturdular. Hakkında soruşturma açılmasına rağmen, “Nerede bu devlet, neden üzerine gidilmiyor?” türünden sözler söylediler.
Bu “duyarlılar topluluğunun” içinde kimler yok ki? Siyasetçi de gazeteci de akademisyen de her türden insan mevcut.
Eyvallah, bırakın “oluk, oluk”, bir damla bile kan akmamalı bu ülkede. Peker’e gösterdikleri tepkide bir anormallik yok. Sıkıntı, bu güruhun daha önce sergilediği tavırlarda. Bir söylem karşısında böyle davrananların, sürüp giden eylemlere gözlerini kapatıp, oluk, oluk kan akıtılırken, leş gibi tepkisiz kalmalarında.
“Maskeli balo” derken, bunu kastediyorum!
* * *
Evet, birileri oluk, oluk kan akıtıyor bu ülkede. Asker ve polisimizin yanında bebekler dâhil, savunmasız insanları katlediliyor.
Kahpe pusular düzenleniyor her gün…
Ses var mı bunlarda?
Onların ağababaları, Kandil gibi merkezlerden tehditler savuruyorlar. “Daha fazla kan” diyorlar.
Kıllarını kıpırdatıyor mu bunlar?
“Akademisyen” denilen bir grup, dipdiri ortalıkta gezen caniler karşısında kamu otoritesini sağlamak için can veren masumları hedef alıyor. Canileri ve katilleri savunup, onları “katliam yapmakla” suçluyor.
Çıtı çıkıyor mu bunların?
Leşten bile hissiz ve tepkisizler!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar