Küstah, yalancı, muhteris…

Gerilim sürüyor; yalanlar, çarpıtmalar birbirini izliyor. Rusya’dan zaman zaman aklın ve mantığın kabul edemeyeceği açıklamalar geliyor… Putin özür bekliyor, Vladimir Jirinovski gibi tipler hızını...

Gerilim sürüyor; yalanlar, çarpıtmalar birbirini izliyor. Rusya’dan zaman zaman aklın ve mantığın kabul edemeyeceği açıklamalar geliyor…

Putin özür bekliyor, Vladimir Jirinovski gibi tipler hızını alamayıp “savaş” ilan ediyor; İstanbul’a “atom bombası atmaktan” söz edebiliyor. 
Birkaç sağduyulu yaklaşım hariç, hepsinin ortak noktası aynı: 
-Biz haklıyız. 
Çünkü, “Hak” kavramına farklı bakıyorlar. “Hak haklının” değil, “hak güçlünün” düşüncesiyle hareket ediyorlar. Ruh hali bu olunca, doğal olarak küstahlık da beraberinde geliyor. 
Duydunuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Defalarca yapılan Türkiye’nin iyi niyetli uyarılarının ardından, Antalya’da G-20 zirvesinde, Rusların verdiği cevabı kamuoyu ile paylaştı:
-Uçaklarımızın sınır ihlalini misafirlik olarak kabul edeceksiniz. 
Küstahlığın boyutuna dikkat edin! “Edeceksiniz” diyor, dayatıyor! Mecbur tutuyor, hükmetmeye çalışıyor. Türkiye’yi, kan ve gözyaşı üzerine yeniden dizayn ettiği Çeçenistan, Erdoğan’ı da emir eri gibi davranan Kadirov sanıyor! 
Adeta, “Senin egemenlik hakkın umurumda değil” diyor. Türkiye’yi ve Türk Milletini aşağılıyor. Ortaya koyduğu güç karşısında eğileceğimizi, teslim olacağımızı düşünüyor. 
Zaten gösterdiği tepkiler biraz da bu yüzden!.. 
ABD ve NATO’nun pısırık tavrının da etkisi ile kendisini “bölgenin sahibi ve ağabeyi” olarak görüyor. Egemenlik hakkımızı kullanmamızı kabul edemiyor, “nasıl olur” diyor? 
Gösterilen histeri nöbetlerinin sebebi, içine girdiği ruh hali! 
* * * 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar