Kürt olmayan Kürtçüler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda HDP’ye alabildiğine yüklendi: -Hendekleri savunuyorlar, teröristleri mazur gösteriyorlar. Bence söyledikleri eksik, dahası da var… O hendekler...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda HDP’ye alabildiğine yüklendi:

-Hendekleri savunuyorlar, teröristleri mazur gösteriyorlar. 
Bence söyledikleri eksik, dahası da var… 
O hendekler, HDP’nin eseri. Belediyelerin iş makineleriyle hendekleri kazanlar onlar. Teröre lojistik destek verenler yine onlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asker ve polisine karşı kullanılmak üzere hendeklere silah taşıyanlar da onlar. 
“Özyönetim” diyerek, hendek siyasetini onlar başlattı. HDP, gırtlağına kadar bu kirli senaryonun içinde. Yok aslında o hendeklerin içinde nöbet bekleyen teröristlerden herhangi bir farkı. Hepsi aynı yapının elemanı. Tamamı aynı yolun yolcusu. 
Geçmişteki örnekleri bir tarafa bırakalım. Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde son yaşadıklarımıza bakalım: Güvenlik güçleri, belediyeye ait traktörü durdurdular. Römorkunda bir cephanelik ele geçirdiler. Otları kaldırdıklarında, altından Keleşler, Kanaslar, RP-G roketler, el bombaları çıktı.
Peki kim ihbar etti onları? 
HDP ve PKK’nın uğruna mücadele ettiğini iddia ettiği Kürt kökenli bir Türk vatandaşı. HDP’nin oluşturmaya çalıştığı algı operasyonu bir yana, bölgenin en önemli gerçeği bu… 
O bölgede yaşayan vatandaşlar da neyin ne olduğunun, kimin ne yapmaya çalıştığının farkında! 
* * *
HDP, sandığa “Bizler Meclis’e” sloganı ile girdi. Kürt vatandaşları alabildiğine istismar etti. Çünkü, “biz” derken Kürtleri kastediyordu. 
Bu arada, söylem değişikliğine gitti, Müslüman Kürtlere de göz kırptı. Onlara şirin görünmek için Altan Tan gibi isimleri kullandı. Aslında, içinde Kürtlerin de bulunduğu bir karma liste oluşturdu. 
Şu tabloya bakın: 
Partinin başındaki Selahattin Demirtaş, Elazığlı. Yanında Kürtçe konuşulsa büyük çoğunluğunu anlamaz. 
Eş Başkan Figen Yüksekdağ’ın kim olduğu belli. Adana Ceyhan’lı, köken itibarıyla yasa dışı Türk Solundan geliyor. 18 yaşından beri sokak hareketlerinin içinde. 18 yaşında cezaevi ile tanıştı. Çeşitli sol hareketlerin içinde yer aldıktan sonra, Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nde Genel Başkanlık görevine kadar yükseldi. Sonra savruldu ve kendisini HDP içinde buldu. HDP’ye girer girmez de Eş Başkanlığa seçildi. 
Yüksekdağ, tek kelime Kürtçe bilmez. 
Sırrı Süreyya Önder de Kürt değildir, Türt’tür. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar